Хамас објавио снимак талаца, пустиће их ако...

- Исламистичка милитантна група Хамас објавила је видео снимак који приказује изјаву једног од таоца који су киднаповани током разорног напада на Израел 7. октобра, 

Свијет 17.10.2023 | 07:56
Хамас објавио снимак талаца, пустиће их ако...
На снимку, који је објављен у понедељак, жена, чију повређену руку показује неидентификовани медицински радник, представља се као 21-годишња Миа Шем, која каже да је медицински збринута и тражи да буде врац́ена породици што је пре могуц́е, преноси Ројтерс.
 
Представница породице, која је била међу члановима француских породица киднапованих који су прошле недеље апеловали на председника Емануела Макрона да помогне у ослобађању њихових несталих рођака, потврдила је њен идентитет Ројтерсу.
 
Најмање 199 Израелаца и странаца заробили су нападачи Хамаса у нападу у којем је убијено 1.300 људи, што је највец́и број мртвих у једном дану у 75-годишњој историји Израела.
 
Израелска војска издала је саопштење у којем се наводи да је у сталном контакту са породицом Шем и да осуђује Хамас као "убилачку терористичку организацију". 
 
Речено је да Израел користи "све обавештајне и оперативне мере" за повратак заробљеника.
 
„У снимку Хамас покушава да себе прикаже као хуману организацију, а одговоран је за убиства и отмице беба, жена, деце и стараца“, наводи се у саопштењу војске.
 
Раније је Хамасово наоружано крило саопштило да су страни држављани киднаповани 7. октобра „гости“ који ц́е бити пуштени „када околности дозволе“, наводи Ројтерс.
 
(Тањуг) Фото: Тањуг/АП
 
 

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

Ма

17.10.2023 10:31

да Хамас су милитанти а Израелци који 75 година прогањају и протјерују Палестинце нису! МРШ!

ОДГОВОРИТЕ
Name

@Ма

17.10.2023 11:35

Не. Хамас нису милитантни вец су терористи. То нису људи, а не мозе их се назвати ни зивотињама јер и у зивотињском свијету постоји неки смисао и ред... треба их, скупа са свим другим терористима, збрисати са лица земље. А они сто их подрзавају... то не знам каква су створења. Ко нормалан мозе да симпатисе бомбасе самоубице, кољаце, силоватеље, и остале нељуде? Парадокс је да ми је било муцно ово сто ради Израел, јер то није рат него освета, док нисте поцели ви болесници да писете по порталима и мрезама и да браните терористе који су за све ово криви. И треба да их сравне са земљом, макар то било и из рузне освете.

Name

Ре ма

17.10.2023 14:54

Наравно да и Палестинци имају права и право, али не да овима, са Хамас. Хамас није легитимни представник тог народа, Хамас су терористи, најокорелији убице који се само крију иза народа. Има сличности у томе и код наших представника, и код руских исто. Само демократе су легитимни представници, ма било гдје на земљи. Јбт. па ихитлер се представљао као представник.

Name

Фб

17.10.2023 11:42

Свима нам је Спас и Истини,И онима тамо И нама обдје

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре ма

17.10.2023 13:04

А гдје ти тукац покупи толику памет,ајде нас још мало едукуј

Name

Дана

17.10.2023 13:08

И једни и други се понасају као звијери, без обзира ко је у праву. Израелци малтретирају палестинце годинама, а ови кад нападну као ослобадјају, а уствари се исто изивљавају на цивилима, а онда се Израелци као свете за задња десавања заборављајуци предходно урадјено.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Полетарац

17.10.2023 16:23

Ја мислим да зло долази у разним облицима, и да се мозе поредјати по градацији. Звуци језиво, али бомбардовање и глад су по мени мање зло од клања дјеце пред родитељима и обрнуто, од силовања прсценог убиством... а искрено не могу да замислим горе зло од оне јадне дјевојке коју су злостављали, убили, а онда су је муцили и у смрти парадирајуци са њеним безивотним тијелом по улицама. Неко зло је ипак мало горе од неког другог зла.