Hamas objavio snimak talaca, pustiće ih ako...

- Islamistička militantna grupa Hamas objavila je video snimak koji prikazuje izjavu jednog od taoca koji su kidnapovani tokom razornog napada na Izrael 7. oktobra, 

Svijet 17.10.2023 | 07:56
Hamas objavio snimak talaca, pustiće ih ako...
Na snimku, koji je objavljen u ponedeljak, žena, čiju povređenu ruku pokazuje neidentifikovani medicinski radnik, predstavlja se kao 21-godišnja Mia Šem, koja kaže da je medicinski zbrinuta i traži da bude vraćena porodici što je pre moguće, prenosi Rojters.
 
Predstavnica porodice, koja je bila među članovima francuskih porodica kidnapovanih koji su prošle nedelje apelovali na predsednika Emanuela Makrona da pomogne u oslobađanju njihovih nestalih rođaka, potvrdila je njen identitet Rojtersu.
 
Najmanje 199 Izraelaca i stranaca zarobili su napadači Hamasa u napadu u kojem je ubijeno 1.300 ljudi, što je najveći broj mrtvih u jednom danu u 75-godišnjoj istoriji Izraela.
 
Izraelska vojska izdala je saopštenje u kojem se navodi da je u stalnom kontaktu sa porodicom Šem i da osuđuje Hamas kao "ubilačku terorističku organizaciju". 
 
Rečeno je da Izrael koristi "sve obaveštajne i operativne mere" za povratak zarobljenika.
 
„U snimku Hamas pokušava da sebe prikaže kao humanu organizaciju, a odgovoran je za ubistva i otmice beba, žena, dece i staraca“, navodi se u saopštenju vojske.
 
Ranije je Hamasovo naoružano krilo saopštilo da su strani državljani kidnapovani 7. oktobra „gosti“ koji će biti pušteni „kada okolnosti dozvole“, navodi Rojters.
 
(Tanjug) Foto: Tanjug/AP
 
 

Komentari / 7

Ostavite komentar
Name

Ma

17.10.2023 10:31

da Hamas su militanti a Izraelci koji 75 godina proganjaju i protjeruju Palestince nisu! MRŠ!

ODGOVORITE
Name

@Ma

17.10.2023 11:35

Ne. Hamas nisu militantni vec su teroristi. To nisu ljudi, a ne moze ih se nazvati ni zivotinjama jer i u zivotinjskom svijetu postoji neki smisao i red... treba ih, skupa sa svim drugim teroristima, zbrisati sa lica zemlje. A oni sto ih podrzavaju... to ne znam kakva su stvorenja. Ko normalan moze da simpatise bombase samoubice, koljace, silovatelje, i ostale neljude? Paradoks je da mi je bilo mucno ovo sto radi Izrael, jer to nije rat nego osveta, dok niste poceli vi bolesnici da pisete po portalima i mrezama i da branite teroriste koji su za sve ovo krivi. I treba da ih sravne sa zemljom, makar to bilo i iz ruzne osvete.

Name

Re ma

17.10.2023 14:54

Naravno da i Palestinci imaju prava i pravo, ali ne da ovima, sa Hamas. Hamas nije legitimni predstavnik tog naroda, Hamas su teroristi, najokoreliji ubice koji se samo kriju iza naroda. Ima sličnosti u tome i kod naših predstavnika, i kod ruskih isto. Samo demokrate su legitimni predstavnici, ma bilo gdje na zemlji. Jbt. pa ihitler se predstavljao kao predstavnik.

Name

Fb

17.10.2023 11:42

Svima nam je Spas i Istini,I onima tamo I nama obdje

ODGOVORITE
Name

Re ma

17.10.2023 13:04

A gdje ti tukac pokupi toliku pamet,ajde nas još malo edukuj

Name

Dana

17.10.2023 13:08

I jedni i drugi se ponasaju kao zvijeri, bez obzira ko je u pravu. Izraelci maltretiraju palestince godinama, a ovi kad napadnu kao oslobadjaju, a ustvari se isto izivljavaju na civilima, a onda se Izraelci kao svete za zadnja desavanja zaboravljajuci predhodno uradjeno.

ODGOVORITE
Name

Poletarac

17.10.2023 16:23

Ja mislim da zlo dolazi u raznim oblicima, i da se moze poredjati po gradaciji. Zvuci jezivo, ali bombardovanje i glad su po meni manje zlo od klanja djece pred roditeljima i obrnuto, od silovanja prscenog ubistvom... a iskreno ne mogu da zamislim gore zlo od one jadne djevojke koju su zlostavljali, ubili, a onda su je mucili i u smrti paradirajuci sa njenim bezivotnim tijelom po ulicama. Neko zlo je ipak malo gore od nekog drugog zla.