Бициклистичком клубу забрањено бављење спортом 

Републичка управа за инспекцијске послове – Одјељење Приједор, Бициклистичком клубу “Козара” из Приједора издала је “Забрану обављања спортских активности и дјелатности”.

Република Српска 14.10.2023 | 11:41
Бициклистичком клубу забрањено бављење спортом 

Самим тим прекршена су основна олимпијска начела и направљен преседан а разлог за овакву срамну одлуку , кажу у овом клубу, је организација Међународне трке на Козари која није имала сагласност Бициклистичког савеза Републике Српске.

Бициклистички клуб “Козара” из Приједора основано је као удружење грађана 2016.године и организатор је низа спортских догађаја како локалног тако и међународног карактера.

У својим редовима има најтрофејније бициклисте а недавно и вицешампиона Синишу Лукића који је освојио друго мјесто на Балканском првенству у брдском бициклизму одржаном у Румунији.

Умјесто свечаног дочека за младог Приједорчанина, Приједор је Лукића И бициклистички клуб наградио  “Забраном обављања спортских активности”. 

“Већ дуго година организујемо сјајне манифестације а ове године већ је прешла у традицију Бициклијада и постала понос овог града, окупља велики број бициклиста. Угостимо госте из Словеније, орагизујемо ову међународну трку на Козари… маратон… разне друге манифестације… И због ових разлога се осјећам поражен, диспониран”- каже Горан Гарача предсједник БК “Козара” из Приједора. 

Разлог за забрану рада и обнављање спортских активности је организација Међународне трке на Козари која је ове године окупила преко 150 бициклиста из више од 20 земаља.

Ова трка није имала сагласност Бициклистичког савеза Републике Српске јер клуб из Приједор није члан исте иако су како наводе из овог клуба од 2016.године подносили захтјев за учлањење.

Поводом забране рада и обављања спортских активности , на свом фацебоок профилу огласио се вецешампион Балкана Синиша Лукић из Приједора који је навео да је пољуљан останак бављења спортом у граду и држави у којој живи те да ће се уз помоћ добрих људи изборити са политиком којој нема мјеста у спорту.

У бициклистичком клубу “Козара” кажу да су одлучни и остају  досљедни оним чиме се баве.. Изразили су надање да ће надлежни коначно почети цијенити и давати вјетар у леђа младим спортистима у развоју здравог начина живота а не како кажу, болесне политике.

(БН) Фото:БН

Коментари / 11

Оставите коментар
Name

Оли

14.10.2023 12:10

Јадно и биједно,самовоља и инат појединаца изнад користи за народ,фуј...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Требали

14.10.2023 12:11

Сте властима дати проценат,ал мало вецег износа и онда мозе све

ОДГОВОРИТЕ
Name

РС-земља апсурда

14.10.2023 12:36

Аферим Инспектори!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јад и биједа

14.10.2023 13:06

Људи се бавили спортом, али нису довољно србовали по вољи владајуће касте и одмах забрана. То је то, или слушај или те неће бити

ОДГОВОРИТЕ
Name

Децко

14.10.2023 13:21

Тако је, унистите све који нецему вреде!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Србо

14.10.2023 14:00

Пискавица,село између БЛ и ПД, тамо је основн нови фудбалски клуб, јер Снсд није могао преузети ФК Слобода, за прваке Снсд тендери а за сићу ,клубови, фолклорна друштва и остала сића.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зоран

14.10.2023 14:01

Болесно, веома болесно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Прасеци

14.10.2023 15:53

Какав болестан народ, како би било да опет избјегнете на мјеста одакле сте досли, јесте ли размисљали о томе?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Одговор прасеци

14.10.2023 18:12

Како би било да посјетиш психијатра??? Људи се баве спортом ( није битно ко су, одакле су, које су вјере, ...) , треба их подржати јер СПОРТ СПАЈА! Али то је за тебе јако компликовано и не разумијеш!

Name

Саса

14.10.2023 22:47

Ко је год у бициклизму зна да је предсједник клуба гласао против Републике Српске у скупштини БИХ, те да је једини клуб који је учествовао у раду са федералним клубовима на рушењу савеза Републике Српске. Исти тај клуб је организирао трку без и једног српског званицника.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Марко

14.10.2023 22:50

Горан Гарача предсједник клуба је познати издајник, више пута је показао да на чијој је страни. А чланови истог клуба су више пута одбили да наступају за Републику Српску . Дакле ....

ОДГОВОРИТЕ