Нагла промјена времена очекује се у недељу у РС

У Републици Српској се у недјељу, 15. октобра, очекује нагла промјена времена, прогноза је Републичког хидрометеоролошког завода.

Република Српска 14.10.2023 | 10:51
Нагла промјена времена очекује се у недељу у РС

У ноћи субота на недјељу ће почети наоблачење са сјеверозапада које ће донијети кишу и захлађење прво у тим предјелима, а затим ће се током ноћи и у недјељу прије подне све више ширити на западу и сјеверу.

Сутра ујутру биће претежо ведро и свјеже уз маглу понегдје око ријека и по котлинама. Током дана се наставља врло топло и претежно сунчано вријеме уз малу облачност. Увече се очекује постепено наоблачење од сјеверозапада које доноси промјену времена у ноћи на недјељу.

Минимална температура ваздуха биће од осам до 16 на југу, у вишим предјелима од пет, а максимална температура ваздуха од 24 до 30, у вишим предјелима од 20 степени Целзијусових.

У недјељу , 15. октобра, очекује се нагла промјена времена - у ноћи субота на недјељу почеће наоблачење са сјеверозапада које ће донијети кишу и захлађење најприје у тим предјелима, а затим ће се током ноћи и прије подне све више ширити на западу и сјеверу.

Од средине дана ова кишна зона ће почети да се премјешта од сјеверозапада и запада ка истоку и југоистоку. Увече ће киша постепено престати у већини предјела, а од сјеверозапада ће почети дјелимично разведравање.

На југу и западу ће почети да дува јак јужни вјетар.

Максимална температура биће ујутру од 14 на сјеверозападу до 22 на југу и истоку. Током дана се очекује нагло захлађење и минимална температура ваздуха биће увече од шест до 10, на југу до 15, у вишим предјелима од три степена Целзијусових.

У понедјељак , 16. октобра ујутру ће бити умјерено до претежно облачно у већини предјела, а у долинама ријека и по котлинама ће бити магле. Током дана очекује се промјенљиво облачно и свјеже уз сунчане интервале. Касније поподне и увече очекује се ново наоблачење са запада које поново доноси јачу кишу и пљускове који ће најприје захватити југозапад, а затим ће се у наредној ноћи премјештати ка сјеверу и истоку.

Минимална температура ваздуха биће од нула до шест, на југу до 12, а максимална температура од 13 до 17, на југу до 21, у вишим предјелима од 10 степени Целзијусових.

У уторак, 17.октобра биће облачно и хладније уз кишу и пљускове који ће се премјештати од запада и југа ка сјеверу и истоку. Током поподнева како се киша буде премјештала ка истоку, тако ће од запада падавине постепено престајати и долазиће до дјелимичног разведравања.

Минимална температура ваздуха биће од четири до 10, на југу до 13, а максимална температура од 12 до 17, у вишим предјелима од осам степени Целзијусових.

(Срна)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Никола

14.10.2023 16:07

Немојте ко бога вас молим. Зваћу децу .Децоооо ооо ооо децоооооо..

ОДГОВОРИТЕ