Свјетски стручњак из микробиологије по први пут у РС: Постбиотици су будућност а ево и због чега!

На недавној Конференцији Дани породичне медицине Републике Српске са међународним учешћем, одржаној у Етно селу Станишићи, поред Бијељине, угледни проф. др Хyун-Донг Схин са престижног америчког универзитета из Атланте а поријеклом из Јужне Кореје, са вишедеценијским искуством из области микробиологије и генетског инжењеринга, открио је шта су то постбиотици и представио револуционарни суплемент под називом Витабиотик, који ће ускоро бити доступан и на нашем тржишту.

Република Српска 13.10.2023 | 16:43
Свјетски стручњак из микробиологије по први пут у РС: Постбиотици су будућност а ево и због чега!

Овај иновативни производ, први такве врсте у Европи, доноси јединствену комбинацију постбиотика и витамина, нудећи потпуну подршку имунолошком систему и цријевном микробиому.

Витабиотик је суплемент креиран са циљем унапређења здравља цријева, а кључна компонента овог производа су постбиотици - термички обрађене ћелије пробиотика. Осим тога, Витабиотик садржи пажљиво изабране витамине Д, Б и Ц, што га чини комплетним суплементом за очување здравља.

Проф. др Хyун-Донг Схин истакао је резултате насумичних, двоструко-слијепих и плацебо-контролисаних студија које су потврдиле благотворне ефекте Витабиотика:

- Побољшава имунолошки систем: Витабиотик пружа подршку имунолошком систему, помажући у спречавању инфекција и болести.

-Регулише цријевни микробиом: Ова иновација има потенцијал да регулише цријевни микробиом, чиме доприноси унапређењу липидног метаболизма и борби против гојазности.

-Смањује симптоме депресије: Витабиотик је показао позитиван ефекат на смањење симптома депресије код особа које пате од несанице, истовремено побољшавајући квалитет дубоког сна.

Оно што издваја Витабиотик у односу на остале суплементе пробиотика и постбиотика, је  значајно већа количина ћелија здравих бактерија – чак 100 милијарди!  Захваљујући томе, Витабиотик се знатно брже бори против патогених бактерија и штетних токсина. Поред тога, јединствен је по облику у коме се налази, а то је форма растварајућег листића. За разлику од таблета и капсула које захтјевају вријеме да се растворе, листић Витабиотик се активира у устима за мање од једног минута, омогућавајући да свих 100 милијарди ћелија добрих бактерија доспије у цријева, без негативних ефеката на гастроинтестинални тракт.

Овај суплемент је погодан за све особе, укључујући и имунокомпромитоване пацијенте, захваљујући својој пријатној укусној форми и једноставном начину конзумације.
Са високом концентрацијом постбиотика и подршком витамина, Витабиотик пружа свеобухватну подршку за имунолошки систем и цријевни микробиом. Јединствен састав, те брза и једноставна примјена овог суплемента чине га у сваком погледу револуционарним. 
Како је најављено, Витабиотик ће ускоро  бити доступан у свим већим и боље снадбјевеним апотекама широм Републике Српске.

За више информација о Витабиотику, посетите витамед.ба или витамед.ат.

(ПР) Фото: ПР