Svjetski stručnjak iz mikrobiologije po prvi put u RS: Postbiotici su budućnost a evo i zbog čega!

Na nedavnoj Konferenciji Dani porodične medicine Republike Srpske sa međunarodnim učešćem, održanoj u Etno selu Stanišići, pored Bijeljine, ugledni prof. dr Hyun-Dong Shin sa prestižnog američkog univerziteta iz Atlante a porijeklom iz Južne Koreje, sa višedecenijskim iskustvom iz oblasti mikrobiologije i genetskog inženjeringa, otkrio je šta su to postbiotici i predstavio revolucionarni suplement pod nazivom Vitabiotik, koji će uskoro biti dostupan i na našem tržištu.

Republika Srpska 13.10.2023 | 16:43
Svjetski stručnjak iz mikrobiologije po prvi put u RS: Postbiotici su budućnost a evo i zbog čega!

Ovaj inovativni proizvod, prvi takve vrste u Evropi, donosi jedinstvenu kombinaciju postbiotika i vitamina, nudeći potpunu podršku imunološkom sistemu i crijevnom mikrobiomu.

Vitabiotik je suplement kreiran sa ciljem unapređenja zdravlja crijeva, a ključna komponenta ovog proizvoda su postbiotici - termički obrađene ćelije probiotika. Osim toga, Vitabiotik sadrži pažljivo izabrane vitamine D, B i C, što ga čini kompletnim suplementom za očuvanje zdravlja.

Prof. dr Hyun-Dong Shin istakao je rezultate nasumičnih, dvostruko-slijepih i placebo-kontrolisanih studija koje su potvrdile blagotvorne efekte Vitabiotika:

- Poboljšava imunološki sistem: Vitabiotik pruža podršku imunološkom sistemu, pomažući u sprečavanju infekcija i bolesti.

-Reguliše crijevni mikrobiom: Ova inovacija ima potencijal da reguliše crijevni mikrobiom, čime doprinosi unapređenju lipidnog metabolizma i borbi protiv gojaznosti.

-Smanjuje simptome depresije: Vitabiotik je pokazao pozitivan efekat na smanjenje simptoma depresije kod osoba koje pate od nesanice, istovremeno poboljšavajući kvalitet dubokog sna.

Ono što izdvaja Vitabiotik u odnosu na ostale suplemente probiotika i postbiotika, je  značajno veća količina ćelija zdravih bakterija – čak 100 milijardi!  Zahvaljujući tome, Vitabiotik se znatno brže bori protiv patogenih bakterija i štetnih toksina. Pored toga, jedinstven je po obliku u kome se nalazi, a to je forma rastvarajućeg listića. Za razliku od tableta i kapsula koje zahtjevaju vrijeme da se rastvore, listić Vitabiotik se aktivira u ustima za manje od jednog minuta, omogućavajući da svih 100 milijardi ćelija dobrih bakterija dospije u crijeva, bez negativnih efekata na gastrointestinalni trakt.

Ovaj suplement je pogodan za sve osobe, uključujući i imunokompromitovane pacijente, zahvaljujući svojoj prijatnoj ukusnoj formi i jednostavnom načinu konzumacije.
Sa visokom koncentracijom postbiotika i podrškom vitamina, Vitabiotik pruža sveobuhvatnu podršku za imunološki sistem i crijevni mikrobiom. Jedinstven sastav, te brza i jednostavna primjena ovog suplementa čine ga u svakom pogledu revolucionarnim. 
Kako je najavljeno, Vitabiotik će uskoro  biti dostupan u svim većim i bolje snadbjevenim apotekama širom Republike Srpske.

Za više informacija o Vitabiotiku, posetite vitamed.ba ili vitamed.at.

(PR) Foto: PR