Борба међу нотарима, нови или стари предсједник

Досадашња предсједница Слада Ивелић требало би да данас оконча свој други мандат, 

Република Српска 13.10.2023 | 09:36
Борба међу нотарима, нови или стари предсједник

– Нотарска комора Републике Српске данас бира ново руководство, а главни кандидати за насљеднике Сладе Ивелић која дефинитивно одлази са позиције предсједника Коморе су Борислав Радић из бањалука и Санда Јошић из Приједора.

Досадашња предсједница Слада Ивелић требало би да данас оконча свој други мандат, 

Међутим, како сазнајемо у нотраској организацији је велико лобирање. Једни се боре да дође нови, неко од два понуђена кандидата, док има и оних који би задржали још који мјесец или годину актуелну предсједницу.

У лобирање је, како сазнајемо, укључена и садашња предсједница, која сугерише нотарима да буду уздржани што би њу могло оставити на челу Нотарске коморе.

 Поред избора новог предсједника или предсјендице, Скупштина Нотарске коморе данас бира и нове предсједнике чланове Управног и Надзорног одбора.

(БН) Фото: Илустрација 

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

Хууго

13.10.2023 10:23

И то је багра невиђена.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Осматрач

13.10.2023 16:19

Ево покрећем иницијативу за укидање ове бесмислене јавне службе.Како је све савршено функционисало до увођења нотара.Ово је обично рекетирање грађана

Name

Маја

15.12.2023 08:44

Тацно, слазем се!

Name

Гламоч комерц

13.10.2023 10:44

Радић није из Бања Луке него из Гламоча.То се мора једном разграничити.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сви преко теске везе

13.10.2023 11:18

Знате ли како су просли последњи избори за нотара и ко мозе постати нотар у РС?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Соледад

13.10.2023 15:49

Па дајте мандат нај...нотару Малешевичу. Он је дао паре да се донесе нови закон о нотарима, којим би он као, родјачка линија, с бившим министром правде требао да остане нотар до своје 68 године. Медјутим како је корона пролонгирала скуштину мјесец и непшто дана, а наведени кукољ испунио 65 година, морао је да бега у пензију. С тим да му је министар дао још годину убирања плодова нотара Уносан је то посао....Да неби Бога, овај крелац би и сада био нотар и варао с Дјоком и другима народ. Пун ко брод са море некретнина у Бих, и окружењу. Али закон је донешен накнадно јер шеф клуба посланика добио је кајмак који наравно није вратио. Јер за све је крива корона. Тако се повећа и број нотара за пет. На конкурсу наведени највећи медју највећима пласирао се тек на десето мјесто.... А свевишњи је праведан, па га везао за незаситу малецку, којој даје капом и шаком. Не знајући да се бездан не може напунити, јер заљубљена глава не расудјује. И дјаво неда мира. Као адвокат и даље се служи истим триковима, причајући наивној раји како све обрадјује нотарски...И добро га још увије иде....Зна мали посао. А све то на рачун обичних људи. иако ничија није до зоре сјала.... Многи су заплакали и проклели.... Али патњу и казну само Онај даје.... Живи били па видјели...

ОДГОВОРИТЕ