Borba među notarima, novi ili stari predsjednik

Dosadašnja predsjednica Slada Ivelić trebalo bi da danas okonča svoj drugi mandat, 

Republika Srpska 13.10.2023 | 09:36
Borba među notarima, novi ili stari predsjednik

– Notarska komora Republike Srpske danas bira novo rukovodstvo, a glavni kandidati za nasljednike Slade Ivelić koja definitivno odlazi sa pozicije predsjednika Komore su Borislav Radić iz banjaluka i Sanda Jošić iz Prijedora.

Dosadašnja predsjednica Slada Ivelić trebalo bi da danas okonča svoj drugi mandat, 

Međutim, kako saznajemo u notraskoj organizaciji je veliko lobiranje. Jedni se bore da dođe novi, neko od dva ponuđena kandidata, dok ima i onih koji bi zadržali još koji mjesec ili godinu aktuelnu predsjednicu.

U lobiranje je, kako saznajemo, uključena i sadašnja predsjednica, koja sugeriše notarima da budu uzdržani što bi nju moglo ostaviti na čelu Notarske komore.

 Pored izbora novog predsjednika ili predsjendice, Skupština Notarske komore danas bira i nove predsjednike članove Upravnog i Nadzornog odbora.

(BN) Foto: Ilustracija 

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

Huugo

13.10.2023 10:23

I to je bagra neviđena.

ODGOVORITE
Name

Osmatrač

13.10.2023 16:19

Evo pokrećem inicijativu za ukidanje ove besmislene javne službe.Kako je sve savršeno funkcionisalo do uvođenja notara.Ovo je obično reketiranje građana

Name

Maja

15.12.2023 08:44

Tacno, slazem se!

Name

Glamoč komerc

13.10.2023 10:44

Radić nije iz Banja Luke nego iz Glamoča.To se mora jednom razgraničiti.

ODGOVORITE
Name

Svi preko teske veze

13.10.2023 11:18

Znate li kako su prosli poslednji izbori za notara i ko moze postati notar u RS?

ODGOVORITE
Name

Soledad

13.10.2023 15:49

Pa dajte mandat naj...notaru Maleševiču. On je dao pare da se donese novi zakon o notarima, kojim bi on kao, rodjačka linija, s bivšim ministrom pravde trebao da ostane notar do svoje 68 godine. Medjutim kako je korona prolongirala skuštinu mjesec i nepšto dana, a navedeni kukolj ispunio 65 godina, morao je da bega u penziju. S tim da mu je ministar dao još godinu ubiranja plodova notara Unosan je to posao....Da nebi Boga, ovaj krelac bi i sada bio notar i varao s Djokom i drugima narod. Pun ko brod sa more nekretnina u Bih, i okruženju. Ali zakon je donešen naknadno jer šef kluba poslanika dobio je kajmak koji naravno nije vratio. Jer za sve je kriva korona. Tako se poveća i broj notara za pet. Na konkursu navedeni najveći medju najvećima plasirao se tek na deseto mjesto.... A svevišnji je pravedan, pa ga vezao za nezasitu malecku, kojoj daje kapom i šakom. Ne znajući da se bezdan ne može napuniti, jer zaljubljena glava ne rasudjuje. I djavo neda mira. Kao advokat i dalje se služi istim trikovima, pričajući naivnoj raji kako sve obradjuje notarski...I dobro ga još uvije ide....Zna mali posao. A sve to na račun običnih ljudi. iako ničija nije do zore sjala.... Mnogi su zaplakali i prokleli.... Ali patnju i kaznu samo Onaj daje.... Živi bili pa vidjeli...

ODGOVORITE