Вучић не вјерује да ће постојати санкције против грађана Србије

- Председник Србије Александар Вучић изјавио је вечерас да не верује да ће постојати било какве санкције против грађана Србије, а ако неко буде желео било какве мере да доноси, доносиће их, каже, тобож против њега лично.

Србија 12.10.2023 | 21:19
Вучић не вјерује да ће постојати санкције против грађана Србије

Вучић је то рекао у емисији Прве ТВ, коју преносе ТВ ПРВА Црна Гора  и БН ТВ у Републици Српској одговарајући на питање има ли разлога да се грађани плаше рата и санкција, уз коментар да се цео свет данас бави ситуацијом у Израелу.

"Мислим да никада не можете да тврдите шта је то све што може да се догоди, мислим да људи у Србији могу да буду мирни и спокојни, верујем да ћемо успети да сачувамо мир захваљујући снази наше државе и војске. Да је војска слабија одавно не бисмо имали мир него би многи други предузимали акције против нас", рекао је Вучић.

Он је додао да не верује да ће постојати санкције против грађана.

"Ако неко буде желео било какве мере да доноси, јер видим да је велика навала и из земље и из иностранства, доносиће их тобож против мене лично, тако да људи не морају да брину, они ништа неће осетити ни што се тиче виза, ни што се тиче животног стандарда, нити било чега другог", поручио је Вучић.

Позивам представнике Срба на КиМ да у што краћем року организују изборе

- Председник Србије Александар Вучић позвао је вечерас представнике Срба на КиМ да у што краћем року организују изборе за градоначелнике у четири општине на северу КиМ.

"Замолио бих наше људе да изађу са иницијативама са што бржом организацијом избора у те четири општине. То је наравно моја молба. То је како ја сагледавам ствари. Можда они виде боље, другачије, али то је моја молба за њих. Да се изађе на изборе што пре у четири општине на северу Косова", рекао је Вучић на Прва ТВ.

Он је додао да ће тако бити покренут процес консолидације да би основне полуге власти дошле у руке оних које тамо живе, а не да буду у рукама оних који тамо не живе и никада неће живети.

"За нас је важно да покушамо да наставимо дијалог иако га Приштина не жели. Нико са запада се није ни осврнуо када је то злоупотребљавао Аљбин Курти на најбруталнији начин. Нити окренуо уназад и рекао ово није допустиво и нешто што не можемо да дозволимо", рекао је Вучић.

 Избори 17. децембра, све смо им захтеве услишили

- Председник Србије Александар Вучић рекао је вечерас гостујући на ТВ Прва да ће избори бити 17. децембра, по захтеву опозиције, и додао је да им је испунио захтев, па ће добити парламентарне, београдске и војвођанске изборе.

"Избори 17. децембра, све смо им захтеве услишили. Тражили су београдске и парламентарне изборе и добили су их, имаће још и војвођанске изборе, све у најбољем реду, побеђују, освајају власт", навео је Вучић.

Он је рекао да ће у 60 - 70 општина бити избори, и да то зависи од тога где људи желе да поднесу оставке па да иду заједно на изборе са републичким изборима и осталим који ће, како очекује, бити расписани паралелно.

Председник је рекао да он расписује само републичке изборе.

"То је оно што ја расписујем, а ове друге питајте за остале изборе али верујем да ће бити истог дана", рекао је Вучић.

(БН/Тањуг) 

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

ПАМЕТ У ГЛАВУ

12.10.2023 22:58

ВИДИТЕ БЛИСКИ ИСТОК И СВЕ ЦЕ ВАМ БИТИ ЈАСНО НАРОДЕ СРПСКИ И АЛБАНСКИ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мирко

12.10.2023 23:28

Ста би од оног покретаца балкана, и најбоља економија у Европи,људи размислите својом главом, не слусајте манипулације, гледајте своје ницанике, фризидере

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бране Добој

13.10.2023 06:04

Да дођу нови људи и да се престане са драмом сваки дан. Д а се окрене лист и све из почетка.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Србо

13.10.2023 08:36

Толико нам је добро да ни коментара нема или су критични и немогу се пустити, Недам Газиводе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Рамбо

13.10.2023 15:34

Ха,ха,ха,па има ли иједан позитиван коментар?Дзаба скривате и не објављујете негативне коментаре о тој сподоби!Народ гледа И слуса ста хоце на ју тјубу а ви се само бламирате без везе!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бања Лука

14.10.2023 10:38

Санкције против тебе и твоје Диктатуре.. Што против грађана ти си као Додик,поредиш себе са народом и државом ,а ви сте ништа само затвор за све политичаре Балкана..Санкције су лично ваше ,а не наше.

ОДГОВОРИТЕ