Ниједан предмет није уништен, имамо базу података

У пожару који је избио у згради "Електрокрајине", у канцеларијама Дирекције за тржишно и јавно снабдијевање, изгорио је велики дио материјалне грађе, али ниједан предмет није уништен јер "Електропривреда Републике Српске" (ЕРС) посједује базу података у коју је унесена и сачувана сва документација.

Република Српска 12.10.2023 | 14:01
Ниједан предмет није уништен, имамо базу података

Собзиром на то да су надлежни органи, закључно са јучерашњим даном, завршили истражне радње, створени су услови да комисија, формирана од Управе “ЕРС”, данас започне са утврђивањем затеченог стања и сачини записник. Након тога, уништена материјална грађа биће замијењена новом која је архивирана и нашој бази података и у надлежним судовима, и настављени сви покренути процеси – саопштено је из ЕРС.

У саопштењу је појашњено да захтјев упућен судовима, који се односи на одобрење привременог прекида свих парничних поступака покренутих од Дирекције за јавно снабдијевање електричном енергијом купаца – Канцеларије Бањалука као тужиоца, и обуставу заказивања рочишта, односи се само на период до успостављања процеса рада у новим просторијама о чему ће благовремено бити обавијештени, како грађани, тако и надлежне институције.

– С обзиром на то да судови од “ЕРС” који је у поменутим споровима тужилац, врло често траже додатне поднеске и документацију са кратким роком поступања, правовремено смо се обратили истим како не би имала додатне материјалне трошкове због кашњења која су узроковале објективне, непредвиђене околности, то јесте пожар – појаснили су из ЕРС.

У саопштењу се додаје да се већина судских процеса односи на тужбе према неплатишама електричне енергије и они ће бити настављени у најскоријем могућем року.

– До поновног успостављања рада, за портебе Дирекције за тржишно и јавно снабдијевање Мјешовити холдинг “ЕРС” је обезбиједио замјенске канцеларије у којима ће бити обављани сви редовни послови. Нормализацију рада и свих процеса очекујемо крајем сљедеће седмице – навели су из ЕРС, додавши да је пожар направио значајну штету, али на срећу није било људских жртава.

У понедјељак, 9. октобра, избио је пожар у помоћном, старом дијелу зграде предузећа “Електрокрајина”, који је наслоњен на хотел “Босна”. Ватра се проширила невјероватном брзином, јер је плафон од ламперије, али је брзо локализован, захваљујући интервенцији ватрогасаца.

(Срна)   Фото:БН

Коментари / 10

Оставите коментар
Name

ЖИКАЖ

12.10.2023 14:41

Ај, нека Милева каже шта следеће гори???????????????????

ОДГОВОРИТЕ
Name

Владимир.В3

12.10.2023 19:00

Садце убрзо да запале и изгради владе да се сакрије мафијаска дјела Додика прије него сто оде на суд БиХ..

Name

Гори гори

12.10.2023 15:17

Гори Бејрут!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зденко Бајо

12.10.2023 16:01

Дигиталну базу података - скениране документе мозе фалсификовати и основац а кад нема висе оригинала не мозе се провјерити дал је регуларно укљуцујуци и поступке пред судом, неке евентуалне истраге итд...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Илија

12.10.2023 16:14

Ма лажете.1

ОДГОВОРИТЕ
Name

ненад

12.10.2023 16:29

Изгоре це и та база све се лози.Или це да изгори или једним кликом да избрисе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пироман 2

12.10.2023 17:09

А гдје вам се налази та База података

ОДГОВОРИТЕ
Name

ПРВ11

12.10.2023 17:57

Скенирани документ није доказ. Нпр неко уплатио новац ја на оригиналу преправим име , скенирам и тражим да ми се то призна као уплата. Покушај има да ти се смију

ОДГОВОРИТЕ
Name

ГРУЈО

12.10.2023 19:25

Почело је. Долази крај.Сценарио исти. Прво запали се архив у суду са предметима криминала. Друго,запали се ИРБ,документација о кредитима. Треће,запали се Електро систем,просторије наплате потрошње струје. Фино богами ,све тамо гдје су паре и мутне радње. И сви тврде да су податци сачувани. И сви одговорни лажу. Али нема се коме одговарати,јер су сви у игри. Јошје остало да се запали Министарство финансија ако је негде у поткровљу или у одвојеној згради. Ако није хитно га преселити па онда око Нове године или Божића ожежи. И ником ништа.

ОДГОВОРИТЕ
Name

+

12.10.2023 20:14

Лажу. Скенирање су и вршили, да могу манипулисати. У ЈУГОСЛАВИЈИ СУ СЕ ЧУВАЛЕ КОПИЈЕ НА ВИШЕ МИЈЕСТА. РАДИ КОМПЛЕТНЕ ДРУШТВЕНЕ КОНТРОЛЕ. И У СЛУЖБИ ДРУШТВЕНОГ КЊИГОВОДСТВА. ВИШЕ ЊИХ ДА ЈЕДНИ ДРУГЕ КОНТРОЛИШУ. А САДА СЕ УДРУЖИ ВИШЕ ЛОПОВА. ТО СКЕНИРАЊЕ, БРИШИ, ПИШИ.

ОДГОВОРИТЕ