Nijedan predmet nije uništen, imamo bazu podataka

U požaru koji je izbio u zgradi "Elektrokrajine", u kancelarijama Direkcije za tržišno i javno snabdijevanje, izgorio je veliki dio materijalne građe, ali nijedan predmet nije uništen jer "Elektroprivreda Republike Srpske" (ERS) posjeduje bazu podataka u koju je unesena i sačuvana sva dokumentacija.

Republika Srpska 12.10.2023 | 14:01
Nijedan predmet nije uništen, imamo bazu podataka

Sobzirom na to da su nadležni organi, zaključno sa jučerašnjim danom, završili istražne radnje, stvoreni su uslovi da komisija, formirana od Uprave “ERS”, danas započne sa utvrđivanjem zatečenog stanja i sačini zapisnik. Nakon toga, uništena materijalna građa biće zamijenjena novom koja je arhivirana i našoj bazi podataka i u nadležnim sudovima, i nastavljeni svi pokrenuti procesi – saopšteno je iz ERS.

U saopštenju je pojašnjeno da zahtjev upućen sudovima, koji se odnosi na odobrenje privremenog prekida svih parničnih postupaka pokrenutih od Direkcije za javno snabdijevanje električnom energijom kupaca – Kancelarije Banjaluka kao tužioca, i obustavu zakazivanja ročišta, odnosi se samo na period do uspostavljanja procesa rada u novim prostorijama o čemu će blagovremeno biti obaviješteni, kako građani, tako i nadležne institucije.

– S obzirom na to da sudovi od “ERS” koji je u pomenutim sporovima tužilac, vrlo često traže dodatne podneske i dokumentaciju sa kratkim rokom postupanja, pravovremeno smo se obratili istim kako ne bi imala dodatne materijalne troškove zbog kašnjenja koja su uzrokovale objektivne, nepredviđene okolnosti, to jeste požar – pojasnili su iz ERS.

U saopštenju se dodaje da se većina sudskih procesa odnosi na tužbe prema neplatišama električne energije i oni će biti nastavljeni u najskorijem mogućem roku.

– Do ponovnog uspostavljanja rada, za portebe Direkcije za tržišno i javno snabdijevanje Mješoviti holding “ERS” je obezbijedio zamjenske kancelarije u kojima će biti obavljani svi redovni poslovi. Normalizaciju rada i svih procesa očekujemo krajem sljedeće sedmice – naveli su iz ERS, dodavši da je požar napravio značajnu štetu, ali na sreću nije bilo ljudskih žrtava.

U ponedjeljak, 9. oktobra, izbio je požar u pomoćnom, starom dijelu zgrade preduzeća “Elektrokrajina”, koji je naslonjen na hotel “Bosna”. Vatra se proširila nevjerovatnom brzinom, jer je plafon od lamperije, ali je brzo lokalizovan, zahvaljujući intervenciji vatrogasaca.

(Srna)   Foto:BN

Komentari / 10

Ostavite komentar
Name

ЖИКАЖ

12.10.2023 14:41

Ај, нека Милева каже шта следеће гори???????????????????

ODGOVORITE
Name

Vladimir.V3

12.10.2023 19:00

Sadce ubrzo da zapale i izgradi vlade da se sakrije mafijaska djela Dodika prije nego sto ode na sud BiH..

Name

Gori gori

12.10.2023 15:17

Gori Bejrut!

ODGOVORITE
Name

Zdenko Bajo

12.10.2023 16:01

Digitalnu bazu podataka - skenirane dokumente moze falsifikovati i osnovac a kad nema vise originala ne moze se provjeriti dal je regularno ukljucujuci i postupke pred sudom, neke eventualne istrage itd...

ODGOVORITE
Name

Ilija

12.10.2023 16:14

Ma lažete.1

ODGOVORITE
Name

nenad

12.10.2023 16:29

Izgore ce i ta baza sve se lozi.Ili ce da izgori ili jednim klikom da izbrise.

ODGOVORITE
Name

Piroman 2

12.10.2023 17:09

A gdje vam se nalazi ta Baza podataka

ODGOVORITE
Name

PRV11

12.10.2023 17:57

Skenirani dokument nije dokaz. Npr neko uplatio novac ja na originalu prepravim ime , skeniram i tražim da mi se to prizna kao uplata. Pokušaj ima da ti se smiju

ODGOVORITE
Name

GRUJO

12.10.2023 19:25

Počelo je. Dolazi kraj.Scenario isti. Prvo zapali se arhiv u sudu sa predmetima kriminala. Drugo,zapali se IRB,dokumentacija o kreditima. Treće,zapali se Elektro sistem,prostorije naplate potrošnje struje. Fino bogami ,sve tamo gdje su pare i mutne radnje. I svi tvrde da su podatci sačuvani. I svi odgovorni lažu. Ali nema se kome odgovarati,jer su svi u igri. Jošje ostalo da se zapali Ministarstvo finansija ako je negde u potkrovlju ili u odvojenoj zgradi. Ako nije hitno ga preseliti pa onda oko Nove godine ili Božića ožeži. I nikom ništa.

ODGOVORITE
Name

+

12.10.2023 20:14

Lažu. Skeniranje su i vršili, da mogu manipulisati. U JUGOSLAVIJI SU SE ČUVALE KOPIJE NA VIŠE MIJESTA. RADI KOMPLETNE DRUŠTVENE KONTROLE. I U SLUŽBI DRUŠTVENOG KNJIGOVODSTVA. VIŠE NJIH DA JEDNI DRUGE KONTROLIŠU. A SADA SE UDRUŽI VIŠE LOPOVA. TO SKENIRANJE, BRIŠI, PIŠI.

ODGOVORITE