Држављанин Србије лакше рањен у нападима Хамаса

Држављанин Србије лакше је рањен у нападу милитантног палестинског Хамаса на Израел, али је већ отпуштен из болнице, рекао је почасни конзул Србије у Израелу Александар Николић.

Свијет 08.10.2023 | 08:56
Држављанин Србије лакше рањен у нападима Хамаса

"Срећом, реч је о лакшим повредама. Били смо на вези, био је смештен у болници и већ је отпуштен", рекао је Николић за РТС.

Он је додао да је у сталном контакту са држављанима Србије, нарочито онима који бораве у јужном дистрикту на линији раздвајања Израела и Појаса Газе.

Према његовим ријечима, данашњи лет "Ер Србије" био је пун, а за сутра и прекосутра ујутру планирани су додатни летови "Ер Србије" за Београд.

Николић је апеловао да грађани Србије који бораве у Израелу, нарочито они на нерезидентном нивоу /туристи, студенти, пословни људи/ експлицитно поштују наредбе власти како би се сачували животи.

Он је рекао да је ноћ протекла мирније без сирена за ваздушну опасност и ракета, док је, с друге стране, у јужном дистрикту стање веома тешко и сложено.

Николић је навео да је највећи број жртава евидентиран у упадима припадника Хамаса у израелске градове као што су Бери и Офаким као и кибуца /израелских насеља/ дуж линије раздвајања.

Од почетног 21 жаришта шест је и даље активно, мада су она ван градова, дуж линије раздвајања, рекао је конзул Србије.

У нападима милитантне палестинске групе Хамас на Израел, према подацима тамошње организације која је пандан Црвеном крсту, више од 300 особа је погинуло, а 1.864 је рањено, од којих је 345 у тешком стању.

(Срна) Фото: ПРИНТСЦРЕЕН/РТС

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Оља

08.10.2023 10:25

Хамас опет није успио .Они који су навратили Хамас само су опет нанијели штету и бол обичном народу Палестине . Израел је намјерно допустио да Хамас убије више људи како би имао подршку да крене у даља освајања. А само Ердоган што се усуђује гласније да брани Палестину . Толико гласно да је угрозио гласне жице .И то је нешто .Арапски принчеви од туге неће моћи преспават са више од десет жена док се не сврши ово све .Од туге и бола.

ОДГОВОРИТЕ
Name

БОБ РОЦК

09.10.2023 08:47

У праву си ОЉА, Оливера Хребељановић, Додик

Name

А сра веле у Израелу

09.10.2023 12:09

Ције је Косово?!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Оп

10.10.2023 10:23

Тражи пензију за рањавање,ето инвалиднине .

ОДГОВОРИТЕ