Državljanin Srbije lakše ranjen u napadima Hamasa

Državljanin Srbije lakše je ranjen u napadu militantnog palestinskog Hamasa na Izrael, ali je već otpušten iz bolnice, rekao je počasni konzul Srbije u Izraelu Aleksandar Nikolić.

Svijet 08.10.2023 | 08:56
Državljanin Srbije lakše ranjen u napadima Hamasa

"Srećom, reč je o lakšim povredama. Bili smo na vezi, bio je smešten u bolnici i već je otpušten", rekao je Nikolić za RTS.

On je dodao da je u stalnom kontaktu sa državljanima Srbije, naročito onima koji borave u južnom distriktu na liniji razdvajanja Izraela i Pojasa Gaze.

Prema njegovim riječima, današnji let "Er Srbije" bio je pun, a za sutra i prekosutra ujutru planirani su dodatni letovi "Er Srbije" za Beograd.

Nikolić je apelovao da građani Srbije koji borave u Izraelu, naročito oni na nerezidentnom nivou /turisti, studenti, poslovni ljudi/ eksplicitno poštuju naredbe vlasti kako bi se sačuvali životi.

On je rekao da je noć protekla mirnije bez sirena za vazdušnu opasnost i raketa, dok je, s druge strane, u južnom distriktu stanje veoma teško i složeno.

Nikolić je naveo da je najveći broj žrtava evidentiran u upadima pripadnika Hamasa u izraelske gradove kao što su Beri i Ofakim kao i kibuca /izraelskih naselja/ duž linije razdvajanja.

Od početnog 21 žarišta šest je i dalje aktivno, mada su ona van gradova, duž linije razdvajanja, rekao je konzul Srbije.

U napadima militantne palestinske grupe Hamas na Izrael, prema podacima tamošnje organizacije koja je pandan Crvenom krstu, više od 300 osoba je poginulo, a 1.864 je ranjeno, od kojih je 345 u teškom stanju.

(Srna) Foto: PRINTSCREEN/RTS

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Olja

08.10.2023 10:25

Hamas opet nije uspio .Oni koji su navratili Hamas samo su opet nanijeli štetu i bol običnom narodu Palestine . Izrael je namjerno dopustio da Hamas ubije više ljudi kako bi imao podršku da krene u dalja osvajanja. A samo Erdogan što se usuđuje glasnije da brani Palestinu . Toliko glasno da je ugrozio glasne žice .I to je nešto .Arapski prinčevi od tuge neće moći prespavat sa više od deset žena dok se ne svrši ovo sve .Od tuge i bola.

ODGOVORITE
Name

BOB ROCK

09.10.2023 08:47

U pravu si OLJA, Olivera Hrebeljanović, Dodik

Name

A sra vele u Izraelu

09.10.2023 12:09

Cije je Kosovo?!

ODGOVORITE
Name

Op

10.10.2023 10:23

Traži penziju za ranjavanje,eto invalidnine .

ODGOVORITE