Почело затрпавање тунела, осумњичени и даље у бјекству

Почели су припремни радови на затрпавању тунела којим су криминалци провалили у депо Вишег суда и из њега, како се сумња, украли више комада оружја.

Регион 07.10.2023 | 15:27
Почело затрпавање тунела, осумњичени и даље у бјекству

Влада је на сједници 28. септембра усвојила Предлог за давање сагласности за предузимање активности у циљу довођења у првобитно стање подземног тунела који се налази на потезу од стана у Његошевој улици у Подгорици у улазу 12 до депоа Вишег суда у Подгорици.

"Будући да је 11. септембра ове године извршено тешко кривично дјело обијања депоа Вишег суда у Подгорици, којом приликом је ископан тунел, у достављеном Предлогу је оцијењено да је, због необезбијеђености тунела, као и саобраћајнице и пјешачке зоне испод којих је ископан, неопходно да у што краћем року надлежна служба изврши његово затрпавање, односно адекватну санацију. Имајући у виду да је Основно државно тужилаштво обавијестило Управу полиције да је увиђај завршен и дало сагласност да се изведу грађевински радови у циљу затрпавања прокопаног тунела, Влада је задужила Управу за катастар и државну имовину да спроведе поступак довођења терена у првобитно стање", саопштено је из Владе након сједнице.

Провала у судски депо примијећена је 11. септембра, када су надлежни најприје утврдили да је неко “само” испретурао доказе.

Међутим, док је још трајао увиђај у обијеном депоу и летимични попис доказа у најважнијим предметима, откривено је да су лопови у депо ушли подземним пролазом из Његошеве улице број 12...

Први крупни траг у том случају, комби који су користили осумњичени, полицајци су пронашли 13. септембра.

Дан касније пронашли су и стан у подгоричком насељу Забјело, гдје им је наводно била база.

У досадашњој истрази, којом руководи подгоричко Основно државно тужилаштво, изузето је на стотине сати снимака са надзорних камера, пронађен је алат који су копачи користили, а вјештачењем је изолован и траг осумњичених...

Утврђено је и ко је Подгоричанка која је, користећи фалсификована документа, изнајмила простор у сутерену зграде у Његошевој улици, одакле је прокопан 30 метара дуг тунел до судског депоа.

За то кривично дјело надлежни су осумњичили четворицу држављана Србије, Лозничане Вељка Марковића (32), његовог стрица Милана Марковића (53), Дејана Јовановића (30) и Владимира Ерића (32), који су у бјекству.

У истој истрази ухапшен је Подгоричанин Предраг Миротић (31), којем је одређен притвор до 30 дана.

Полиција трага и за Подгоричанком Катарином Баћовић, која је, како се вјерује, користећи лажна документа, изнајмила стан из ког су криминалци кренули у копање тунела.

Њема мајка Маја Баћовић, управитељица судске писарнице, саслушана је у истрази, али је негирала повезаност са кривичним дјелом.

(Вијести.ме)  Фото:Влада ЦГ

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Овдје је било довољно

07.10.2023 22:35

Запалити депо суда у БЛ, зна то Потковани најбоље, није се морао копати тунел. А ко су налогодавци паљевине? “Кавацки клан” из Републике Српске или како се вец зову? Коме је исла у корист паљевина суда у БЛ? Ни ту истраге нема, наравно? Па неце мафија сама себе истразивати, тузити, судити?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бетон

08.10.2023 08:43

Од каквог је материјала прављен овај зид када су га ови у подруму здраде пробили као да је од стиродура? Како се види "вањски и носиви зид" као да је од градјеног објекта дворисне зграде. Мој цале је боље и цврсце направио свињац. Такви објекти (поготово подрумске просторије) морају и требају бити од армираног бетона.

ОДГОВОРИТЕ