ЦГ: Суд блокирао имовину чланова Кавачког клана

- Подгорички Виши суд блокирао је имовину у власништву чланова организоване криминалне групе ''Кавачи'' или њима блиских особа, због сумње да је стечена незаконитом делатношћу, пренеле су данас Вијести.

Регион 06.10.2023 | 21:51
ЦГ: Суд блокирао имовину чланова Кавачког клана
Судија која се бави ови случајемм, Сузана Мугоша, донела је такву одлуку поступајући по предлогу Специјалног државног тужилаштва (СДТ), да привремено блокира имовину окривљених у предмету против окривљеног Радоја Звицера и других, због кривичних дела стварање криминалне организације и прање новца, наводе Вијести.
 
Звицер је један од вођа кавачког криминалног клана, а СДТ га терети у више предмета формираних због убистава, шверца дроге, прања новца.
 
Он је у бекству, а како наводи подгорички портал, полиција наводно трага за њим.
 
Према тврдњама тужилаштва, за његову Звицерову екипу, која је ''сејала смрт црногорским и улицама више држава Европе, радили су и полицајци, припадници Војске Црне Горе, тужиоци, спасиоци...''.
 
Пред Вишим судом у Подгорици против њега и више десетина припадника његове криминалне екипе, воде се поступци због - припреме ликвидације шкаљараца Милића Миње Шаковића, у фебруару 2021. године, али и за планирање убистава вође шкаљарског клана Јована Вукотића и његовог сарадника Јована Јовановића.
 
(Тањуг) Фото: Вијести.ме/Илустрација

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Зсто

07.10.2023 00:37

И вишеграду се дрогира замјеник градоначелника и сва полиција само шути неможе да уради ништа од страха,боје се сви

ОДГОВОРИТЕ
Name

Савоо

07.10.2023 07:54

Када це код нас кумова,сестрица и родбине?

ОДГОВОРИТЕ