CG: Sud blokirao imovinu članova Kavačkog klana

- Podgorički Viši sud blokirao je imovinu u vlasništvu članova organizovane kriminalne grupe ''Kavači'' ili njima bliskih osoba, zbog sumnje da je stečena nezakonitom delatnošću, prenele su danas Vijesti.

Region 06.10.2023 | 21:51
CG: Sud blokirao imovinu članova Kavačkog klana
Sudija koja se bavi ovi slučajemm, Suzana Mugoša, donela je takvu odluku postupajući po predlogu Specijalnog državnog tužilaštva (SDT), da privremeno blokira imovinu okrivljenih u predmetu protiv okrivljenog Radoja Zvicera i drugih, zbog krivičnih dela stvaranje kriminalne organizacije i pranje novca, navode Vijesti.
 
Zvicer je jedan od vođa kavačkog kriminalnog klana, a SDT ga tereti u više predmeta formiranih zbog ubistava, šverca droge, pranja novca.
 
On je u bekstvu, a kako navodi podgorički portal, policija navodno traga za njim.
 
Prema tvrdnjama tužilaštva, za njegovu Zvicerovu ekipu, koja je ''sejala smrt crnogorskim i ulicama više država Evrope, radili su i policajci, pripadnici Vojske Crne Gore, tužioci, spasioci...''.
 
Pred Višim sudom u Podgorici protiv njega i više desetina pripadnika njegove kriminalne ekipe, vode se postupci zbog - pripreme likvidacije škaljaraca Milića Minje Šakovića, u februaru 2021. godine, ali i za planiranje ubistava vođe škaljarskog klana Jovana Vukotića i njegovog saradnika Jovana Jovanovića.
 
(Tanjug) Foto: Vijesti.me/Ilustracija

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Zsto

07.10.2023 00:37

I višegradu se drogira zamjenik gradonačelnika i sva policija samo šuti nemože da uradi ništa od straha,boje se svi

ODGOVORITE
Name

Savoo

07.10.2023 07:54

Kada ce kod nas kumova,sestrica i rodbine?

ODGOVORITE