Бањалука: Жену ударио камион на пјешачком прелазу

Очевици кажу да је жена лежала на цести поред пјешачког прелаза те је позвана Служба Хитне помоћи, а помагали су јој полиција и грађани који су се ту затекли.

Република Српска 06.10.2023 | 12:08
Бањалука: Жену ударио камион на пјешачком прелазу

Жена је повријеђена као пјешак када ју је данас на пјешачком прелазу у близини "Еурохерца" ударио камион.

Незгода се десила на Булевару српске војске. 

Очевици кажу да је жена лежала на цести поред пјешачког прелаза те је позвана Служба Хитне помоћи, а помагали су јој полиција и грађани који су се ту затекли.

Из Полицијске управе Бањалука речено нам је да је саобраћајна незгода пријављена у 11:20 и десила се на пјешачком прелазу.

"У незгоди су учествовали пјешак и теретно возило ивеко, а тјелесне повреде задобио је пјешак који је превезен возило Служне хитне помоћи", навели су из полиције.

(Независне) Фото: Независне

Коментари / 16

Оставите коментар
Name

Возац

06.10.2023 12:14

Многи возе неодговорно. По зротоарима се возе бицикли и ромобили...! Пјесаци знају бити неодговорни на прелазима.Закон о саобрацају је катастрофа..

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

06.10.2023 15:12

Велика је разлика измедју камиона и аута .Немозе један камион стати у секунди као аутомобил.Људи су бахати и безобрани без обзира сто је ова зена ударена бас на пјесацком прелазу. Видјела је и она да иде камион и сто није сацекала док продје па онда прелазила пјесацки јер зна да камиону треба времена да стане .Него папанка видила пјесацки и вели имам право пролаза не осврцуци се на камион .стварно немамо културу у саубрацају нимало били то возаци или пјесаци свеједно је

Name

ПЕРО

06.10.2023 12:40

ТАЈ ПЈЕСАЦКИ ЈЕ ЈАКО ОПАСАН, КАДА НАБИЈУ ГАС ОД КРУЗНОГ ТОКА ДА ПРОДЈУ НА ЗЕЛЕНО НА СЕМАФОРУ ТО ЈЕ СТРАСНО. БИТНО ЈЕ ДА КАМЕРА СНИМА НОВОИЗГРАДЈНУ ВИЛУ А ЗА ПЈЕСАКЕ КО ЈОС МАРИ

ОДГОВОРИТЕ
Name

РЕ ПЕРО

06.10.2023 13:05

Ј....ли те пјесаци. Понасају се као стока. Цули су да ,,имају право првенства на пјесацком,, и уопсте не гледају како се возила крецу, као да су на планини ,као да ту возила нема. Па мозе ли возилу несто отказати .. коцница, било ста .. зена гура колица као да је на фудбалском стадиону ,не погледа на страну уопсте!

Name

Мима

06.10.2023 13:16

Свуда у цивилизованом свету,песацки прелаз је закон.

Name

за ре

06.10.2023 20:59

Ма јеси ли ти нормалан,ста прицас ти.Имас проблем са главом или те ударио камион.Да не прелази на пјесацком кад иде камион нега да цека да продје.Овај свјет отисо у три пм

Name

Маљ

06.10.2023 13:42

Пјесаци имају предност,све стоји,ал исти се толико неодговорно понасају,ни лијево ни десно не погледају,ал газе преко пјесацког,док су тек бициклисти посебна прица

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ана Марија

06.10.2023 13:49

Мене је неки дан на пјесацком ударио бициклиста фирме ,,Глово,, није се удостојио ни стати .Таквом брзином је просао на пјесацком код зграде Мтела.Мислила сам да ми је исцупао руку.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Миркан

06.10.2023 14:51

Јадни ли су пјешаци и ,,њихов"пјешачки. Морали би једном да схвате да ту не прелазе само они већ да се ту и возила крећу. Шта тој жени сада вриједи што је имака предност,и што је у праву кад је нема више. Чувајте се и пустите те глупости ко је у праву и чијо је првенство. Слабији страда а ви сте слабији,схватите то више побогу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

06.10.2023 15:15

Па и бог је рекао, ЦУВАЈ СЕ ЦУВАЦУ ТЕ !

Name

Прелаз

06.10.2023 15:35

Тај пјешачки не треба да ту стоји. Није га ни било на тој локацији до прије десетак година. Тридесетак метара ниже има пјешачки са семафором. На другу страну педесет до сто метара подходник. Ту се прелази преко транзита (четири траке) гдје је увијек гужва и дозвољена је бржа вожња. Онај ко је дозволио (смислио) да се ту исцрта пјешачки главни је кривац за удесе са пјешацима који се ту догађају. Ако треба да стоји ту пјешачки онда треба и семафор због густог саобраћаја који се ту одвија.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пјешачки

06.10.2023 17:39

Невезано за овај случај , и ми пјешаци смо јако неодговорни , телефон полако прелажење , претрчавање ,,,, опет кажем невезано за овај случај , колико год возачи не поштују правила , и пјешаци су веома неодговорни

ОДГОВОРИТЕ
Name

правда

06.10.2023 21:02

Ма не могу да вјерујем 90% коментара сто пјесаци иду преко пјесацког,подрзавају камиондјију.И цудимо се сто народ иде из ове земље сељацина,промитиваца,и лосих политицара.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Будимо одговорнији

07.10.2023 11:21

Не зелим никога да заступам нити да окривљујем.Искрено ми је зао сваког настрадалог.Волео бих да се никоме никаква несреца не догоди. Са друге стране,не могу да схватим саобрацајне несреца типа при скретању аутобус/ камион унесрецио бициклисту,песака или камион/аутобус "налетео" на песака. Увек сам се питао, имају ли они оци и уси или бас инсистирају на првенству.Знају ли да су рањивији? Да ли су цули за мртве углове великих и теских возила? Колико пута сам са мотором нагло коцио,стао. Препустао првенство пролаза висетоскасима,знајуци да је мудрије тако. Цувај се и Бог це те цувати,казе једна народна изрека.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бок

07.10.2023 15:28

Возач треба да се креће са повећаом опрезношћу када се приближава пјешачком прелазу, али и пјешак треба да стане, да погледа лијево и десно, па опет лијево и да покаже недвосмислену намјеру да жели прећи цесту и да возачу да шансу да га пусти да пређе цесту. Проблем је што се ни једни ни други тога не придржавају.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Д

08.10.2023 08:00

Возачу бахати, пјешаци безобразни. Чим виде зебру прелазе, нема погледа ни лијево ни десно. Слушалице на ушима, телефон у руци. Колица са дјецом гурају испред себе и још причају на телефон. Општа култура чиста нула.

ОДГОВОРИТЕ