Banjaluka: Ženu udario kamion na pješačkom prelazu

Očevici kažu da je žena ležala na cesti pored pješačkog prelaza te je pozvana Služba Hitne pomoći, a pomagali su joj policija i građani koji su se tu zatekli.

Republika Srpska 06.10.2023 | 12:08
Banjaluka: Ženu udario kamion na pješačkom prelazu

Žena je povrijeđena kao pješak kada ju je danas na pješačkom prelazu u blizini "Euroherca" udario kamion.

Nezgoda se desila na Bulevaru srpske vojske. 

Očevici kažu da je žena ležala na cesti pored pješačkog prelaza te je pozvana Služba Hitne pomoći, a pomagali su joj policija i građani koji su se tu zatekli.

Iz Policijske uprave Banjaluka rečeno nam je da je saobraćajna nezgoda prijavljena u 11:20 i desila se na pješačkom prelazu.

"U nezgodi su učestvovali pješak i teretno vozilo iveko, a tjelesne povrede zadobio je pješak koji je prevezen vozilo Služne hitne pomoći", naveli su iz policije.

(Nezavisne) Foto: Nezavisne

Komentari / 16

Ostavite komentar
Name

Vozac

06.10.2023 12:14

Mnogi voze neodgovorno. Po zrotoarima se voze bicikli i romobili...! Pjesaci znaju biti neodgovorni na prelazima.Zakon o saobracaju je katastrofa..

ODGOVORITE
Name

re

06.10.2023 15:12

Velika je razlika izmedju kamiona i auta .Nemoze jedan kamion stati u sekundi kao automobil.Ljudi su bahati i bezobrani bez obzira sto je ova zena udarena bas na pjesackom prelazu. Vidjela je i ona da ide kamion i sto nije sacekala dok prodje pa onda prelazila pjesacki jer zna da kamionu treba vremena da stane .Nego papanka vidila pjesacki i veli imam pravo prolaza ne osvrcuci se na kamion .stvarno nemamo kulturu u saubracaju nimalo bili to vozaci ili pjesaci svejedno je

Name

PERO

06.10.2023 12:40

TAJ PJESACKI JE JAKO OPASAN, KADA NABIJU GAS OD KRUZNOG TOKA DA PRODJU NA ZELENO NA SEMAFORU TO JE STRASNO. BITNO JE DA KAMERA SNIMA NOVOIZGRADJNU VILU A ZA PJESAKE KO JOS MARI

ODGOVORITE
Name

RE PERO

06.10.2023 13:05

J....li te pjesaci. Ponasaju se kao stoka. Culi su da ,,imaju pravo prvenstva na pjesackom,, i uopste ne gledaju kako se vozila krecu, kao da su na planini ,kao da tu vozila nema. Pa moze li vozilu nesto otkazati .. kocnica, bilo sta .. zena gura kolica kao da je na fudbalskom stadionu ,ne pogleda na stranu uopste!

Name

Mima

06.10.2023 13:16

Svuda u civilizovanom svetu,pesacki prelaz je zakon.

Name

za re

06.10.2023 20:59

Ma jesi li ti normalan,sta pricas ti.Imas problem sa glavom ili te udario kamion.Da ne prelazi na pjesackom kad ide kamion nega da ceka da prodje.Ovaj svjet otiso u tri pm

Name

Malj

06.10.2023 13:42

Pjesaci imaju prednost,sve stoji,al isti se toliko neodgovorno ponasaju,ni lijevo ni desno ne pogledaju,al gaze preko pjesackog,dok su tek biciklisti posebna prica

ODGOVORITE
Name

Ana Marija

06.10.2023 13:49

Mene je neki dan na pjesackom udario biciklista firme ,,Glovo,, nije se udostojio ni stati .Takvom brzinom je prosao na pjesackom kod zgrade Mtela.Mislila sam da mi je iscupao ruku.

ODGOVORITE
Name

Mirkan

06.10.2023 14:51

Jadni li su pješaci i ,,njihov"pješački. Morali bi jednom da shvate da tu ne prelaze samo oni već da se tu i vozila kreću. Šta toj ženi sada vrijedi što je imaka prednost,i što je u pravu kad je nema više. Čuvajte se i pustite te gluposti ko je u pravu i čijo je prvenstvo. Slabiji strada a vi ste slabiji,shvatite to više pobogu.

ODGOVORITE
Name

re

06.10.2023 15:15

Pa i bog je rekao, CUVAJ SE CUVACU TE !

Name

Prelaz

06.10.2023 15:35

Taj pješački ne treba da tu stoji. Nije ga ni bilo na toj lokaciji do prije desetak godina. Tridesetak metara niže ima pješački sa semaforom. Na drugu stranu pedeset do sto metara podhodnik. Tu se prelazi preko tranzita (četiri trake) gdje je uvijek gužva i dozvoljena je brža vožnja. Onaj ko je dozvolio (smislio) da se tu iscrta pješački glavni je krivac za udese sa pješacima koji se tu događaju. Ako treba da stoji tu pješački onda treba i semafor zbog gustog saobraćaja koji se tu odvija.

ODGOVORITE
Name

Pješački

06.10.2023 17:39

Nevezano za ovaj slučaj , i mi pješaci smo jako neodgovorni , telefon polako prelaženje , pretrčavanje ,,,, opet kažem nevezano za ovaj slučaj , koliko god vozači ne poštuju pravila , i pješaci su veoma neodgovorni

ODGOVORITE
Name

pravda

06.10.2023 21:02

Ma ne mogu da vjerujem 90% komentara sto pjesaci idu preko pjesackog,podrzavaju kamiondjiju.I cudimo se sto narod ide iz ove zemlje seljacina,promitivaca,i losih politicara.

ODGOVORITE
Name

Budimo odgovorniji

07.10.2023 11:21

Ne zelim nikoga da zastupam niti da okrivljujem.Iskreno mi je zao svakog nastradalog.Voleo bih da se nikome nikakva nesreca ne dogodi. Sa druge strane,ne mogu da shvatim saobracajne nesreca tipa pri skretanju autobus/ kamion unesrecio biciklistu,pesaka ili kamion/autobus "naleteo" na pesaka. Uvek sam se pitao, imaju li oni oci i usi ili bas insistiraju na prvenstvu.Znaju li da su ranjiviji? Da li su culi za mrtve uglove velikih i teskih vozila? Koliko puta sam sa motorom naglo kocio,stao. Prepustao prvenstvo prolaza visetoskasima,znajuci da je mudrije tako. Cuvaj se i Bog ce te cuvati,kaze jedna narodna izreka.

ODGOVORITE
Name

Bok

07.10.2023 15:28

Vozač treba da se kreće sa povećaom opreznošću kada se približava pješačkom prelazu, ali i pješak treba da stane, da pogleda lijevo i desno, pa opet lijevo i da pokaže nedvosmislenu namjeru da želi preći cestu i da vozaču da šansu da ga pusti da pređe cestu. Problem je što se ni jedni ni drugi toga ne pridržavaju.

ODGOVORITE
Name

D

08.10.2023 08:00

Vozaču bahati, pješaci bezobrazni. Čim vide zebru prelaze, nema pogleda ni lijevo ni desno. Slušalice na ušima, telefon u ruci. Kolica sa djecom guraju ispred sebe i još pričaju na telefon. Opšta kultura čista nula.

ODGOVORITE