БН: Продајна изложба радова са дјечије радионице

Бијељина добија четири нова дјечија изгралишта у наредном периоду. Дјеца Бијељине су гласала на изложби дјечијих радова која је била продајног карактера, на којој су прикупљена средства за изградњу овог игралишта, а у чему ће финанијски помоћи град Бијељина. Прво игралиште у наредном периоду које ће бити изградјено, према жељи дјеце, биће у Рачанској улици број 12. 

Република Српска 06.10.2023 | 07:59
БН: Продајна изложба радова са дјечије радионице

“Град Бијељина је град дјеце, игралишта, паркова и зеленила” - порука је са изложбе продајног карактера на којој су били изложени радови са прве дјечије умјетничке радионице, а коју је град Бијељина организовао поводом обиљежавања Дана града, како би се прикупила средства за изградњу дјечијег игралишта. 

Да мале дјечије руке могу много, користећи многооброне идеје које произилазе из радозналих дјечијих умова и мисли зароњених у свијет маште, боје и радост, показала је управо акција заједништва у осликавању радова и њихове продаје како би себи дјеца изабрала мјесто за игру и разоноду, ново игралиште у граду Бијељина. 

Милица, као активни учесник у овој акцији и полазник Умјетничке школе  “Одигитрија” из Бијељине, са само шест година жељела је да учествује у тој активности јер већ замишља, како каже, ново игралиште са разнобојним љуљашкама и клацкалицма. Нацртавши лаванду жељела је да на свој начин подржи ову активности изградње игралишта која ће усрећити све малишане Бијељине али и њу. 

Ову активност покренула је управо Градска управа града Бијељина а у њу су били укључени сликарска радионица Сфумато, Удружење ликовних умјетника “Свети Лука” и Умјетничка школа “Одигитрија”, заједно са самосталним умјетником, академским сликаром Наталијом Цимешом. 

Наталија Цимеша, академски сликар каже да су сви радови на изложби занимљви и лијепи на свој начин али да су је подржали и одрасли самостални умјетници чији радови су такодје били изложени у мноштву других дјечијих цртежа који представљају свијет малишана. Додала је да оваквих активности које подржавају дјечији развој и напредак треба да буде још више у наредном периоду. 

Споменко Ђекић из Сликарске радионице “Сфумато”, Бијељина присјетио се да су током радионице у оквиру пантелинских дана и обиљежавања Дана града Бијељине имали цјелодневну активносто цртања и сликања са дјецом, да су кориштени разноврсне технике и материјали и да је након тога градоначелник Бијељине Љубиша Петровић дошао на идеју да ове радове представе на изложби и на тај начин укључе и подстакну младе дјечије ствараоце на креативност . 

Град Бијељина је понудио неколико локација  на самом почетку за иградњу игралишта а ова иницијатива је жеља да Град буде још љепше мјесто за живот, са више паркова, зеленила и дјечијих игралишта кроз изгардњу новог игралишта чији носилац ће бити сликарска удружења заједно са малишанима.

Град ће то финансијски подржати, изјавио је  градоначелник Бијељине Љубиша Петровић.

Он се осрврнуо и на то да ће унаредном периоду бити изградјена и преостала три  игралишта, и то на локацији иза “Бијелих зграда”, затим иза Основне школе “Кнез Иво од Семберије” и на Богдановића плацу. У плану је и оснивање Средње умјетничке школе на подручју града Бијељина како би се подржали млади таленти и развијале њихове вјештине.

“За то већ постоји наставни кадар који ће их у овом процесу обучавати”, поручио је градоначелник Бијељине Љубиша Петровић. 

(БН) Фото: БН

Коментари / 0

Оставите коментар