BN: Prodajna izložba radova sa dječije radionice

Bijeljina dobija četiri nova dječija izgrališta u narednom periodu. Djeca Bijeljine su glasala na izložbi dječijih radova koja je bila prodajnog karaktera, na kojoj su prikupljena sredstva za izgradnju ovog igrališta, a u čemu će finanijski pomoći grad Bijeljina. Prvo igralište u narednom periodu koje će biti izgradjeno, prema želji djece, biće u Račanskoj ulici broj 12. 

Republika Srpska 06.10.2023 | 07:59
BN: Prodajna izložba radova sa dječije radionice

“Grad Bijeljina je grad djece, igrališta, parkova i zelenila” - poruka je sa izložbe prodajnog karaktera na kojoj su bili izloženi radovi sa prve dječije umjetničke radionice, a koju je grad Bijeljina organizovao povodom obilježavanja Dana grada, kako bi se prikupila sredstva za izgradnju dječijeg igrališta. 

Da male dječije ruke mogu mnogo, koristeći mnogoobrone ideje koje proizilaze iz radoznalih dječijih umova i misli zaronjenih u svijet mašte, boje i radost, pokazala je upravo akcija zajedništva u oslikavanju radova i njihove prodaje kako bi sebi djeca izabrala mjesto za igru i razonodu, novo igralište u gradu Bijeljina. 

Milica, kao aktivni učesnik u ovoj akciji i polaznik Umjetničke škole  “Odigitrija” iz Bijeljine, sa samo šest godina željela je da učestvuje u toj aktivnosti jer već zamišlja, kako kaže, novo igralište sa raznobojnim ljuljaškama i klackalicma. Nacrtavši lavandu željela je da na svoj način podrži ovu aktivnosti izgradnje igrališta koja će usrećiti sve mališane Bijeljine ali i nju. 

Ovu aktivnost pokrenula je upravo Gradska uprava grada Bijeljina a u nju su bili uključeni slikarska radionica Sfumato, Udruženje likovnih umjetnika “Sveti Luka” i Umjetnička škola “Odigitrija”, zajedno sa samostalnim umjetnikom, akademskim slikarom Natalijom Cimešom. 

Natalija Cimeša, akademski slikar kaže da su svi radovi na izložbi zanimljvi i lijepi na svoj način ali da su je podržali i odrasli samostalni umjetnici čiji radovi su takodje bili izloženi u mnoštvu drugih dječijih crteža koji predstavljaju svijet mališana. Dodala je da ovakvih aktivnosti koje podržavaju dječiji razvoj i napredak treba da bude još više u narednom periodu. 

Spomenko Đekić iz Slikarske radionice “Sfumato”, Bijeljina prisjetio se da su tokom radionice u okviru pantelinskih dana i obilježavanja Dana grada Bijeljine imali cjelodnevnu aktivnosto crtanja i slikanja sa djecom, da su korišteni raznovrsne tehnike i materijali i da je nakon toga gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović došao na ideju da ove radove predstave na izložbi i na taj način uključe i podstaknu mlade dječije stvaraoce na kreativnost . 

Grad Bijeljina je ponudio nekoliko lokacija  na samom početku za igradnju igrališta a ova inicijativa je želja da Grad bude još ljepše mjesto za život, sa više parkova, zelenila i dječijih igrališta kroz izgardnju novog igrališta čiji nosilac će biti slikarska udruženja zajedno sa mališanima.

Grad će to finansijski podržati, izjavio je  gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović.

On se osrvrnuo i na to da će unarednom periodu biti izgradjena i preostala tri  igrališta, i to na lokaciji iza “Bijelih zgrada”, zatim iza Osnovne škole “Knez Ivo od Semberije” i na Bogdanovića placu. U planu je i osnivanje Srednje umjetničke škole na području grada Bijeljina kako bi se podržali mladi talenti i razvijale njihove vještine.

“Za to već postoji nastavni kadar koji će ih u ovom procesu obučavati”, poručio je gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović. 

(BN) Foto: BN

Komentari / 0

Ostavite komentar