Иза Додикових изјава не стоји српски народ

- Српски народ сигурно не стоји иза такве изјаве, већ појединац који је изгубио сваки морални, људски, па и патриотски компас, а чији је легитимитет као изабраног представника српског народа упитан због изборних крађа и превара.

Република Српска 04.10.2023 | 13:17
Иза Додикових изјава не стоји српски народ

- Првенствено као човјек, згрожен сам чињеницом да било ко може да аплаудира етничком чишћењу било којег народа, а као припадник српског народа који је много пута кроз старију и новију историју имао сличну судбину, шокиран сам да је једина особа у цијелом свијету која је предсједнику Азербејџана Алијеву честитала „реинтеграцију“ и етничко чишћење више од стотину хиљада Јермена, Милорад Додик, који нажалост обавља функцију предсједника Републике Српске, каже Милан Миличевић, предсједник Српске демократске странке.

Он каже да српски народ сигурно не стоји иза такве изјаве, већ појединац који је изгубио сваки морални, људски, па и патриотски компас, а чији је легитимитет као изабраног представника српског народа упитан због изборних крађа и превара.

"Чак ни предсједник Турске, која са народом Азербејџана дијели заједничко поријекло, није таквим недипломатским и нехуманим рјечником квалификовао дешавања у Азербејџану и Нагорно Карабаху. Већ су направљена поређења да је то исто као да је неко честитао егзодус Срба из Републике Српске Крајине, српског Сарајева, средње Босне, Косова и Метохије. Једноставно нечувено", наводи Миличевић.

Амбасадор Јерменије у БиХ, господин Ашот Овакимјан, у јучерашњем реаговању на Додикову изјаву од 7 дана раније, изражава невјерицу и чуђење да је тако нешто изречено, испрва сматрајући да се ради о о лажној вијести или несланој шали. Међутим, након што се могао увјерити да је та изјава једина таква из читавог свијета на званичном сајту предсједника Азербејџана Алијева, изразио је своје жаљење и згражавање констатујући да „скоро потпуно етничко чишћење јерменског становништва Нагорно-Карабаха, с територија које су Јермени насељавали преко три хиљаде година, није потез који заслужује похвалу међународне заједнице, као ни предсједника Републике Српске“.

"С правом уз дозу ироније, амбасадор Јерменије, поручује Додику да не вјерује да би био задовољан сличним честиткама, упућеним другим „мудрим и храбрим“ лидерима, кад би се, не дај Боже, нешто слично десило Републици Српској у неким могућим интеграционим процесима. То је још један у низу примјера на који начин се Додик игра са судбином српског народа у Републици Српској, глумећи сецесионисту и угрожавајући оно за шта је 25 хиљада српских бораца дало живот, док у другим крајевима свијета, потпуно непотребно заговара реинтеграције и етничко чишћење", наводи Миличевић.

Он даље констатује да се "нажалост, паралелно са егзодусом Јермена из Нагорно Карабаха, дешава и егзодус стотина хиљада Срба из Републике Српске на Запад управо заслугама Милорада Додика".

Даље подјсећа да су се "истовремено, након Додиковог писма Алијеву, у медијима блиским власти у Републици Српској појавиле е стравичне увреде на рачун Јермена, најстаријег хришћанског народа, који се квалификују као јеретици то јест отпадници од вјере, те чак колективно терети за убиства вјерских великодостојника из давне историје, што говори да Додиков потез није некаква грешка, већ очито срачуната стратегија за демонизовање Јермена у циљу покушаја да се од предсједника супарничког Азербејџана обезбједе петро-долари у недостатку других страних кредитора".

"И овом приликом желим да поручим јерменском народу у њиховим тешким тренуцима, да је српски народ уз вас, да данас као некада и морално и у сваком другом погледу има нашу подршку, те да ништа неће нарушити наше историјске пријатељске везе, поготово не појединци иза чијих изјава не стоји огромна већина српског народа", поручио је Миличевић.

(БН) Фото: СДС

Коментари / 23

Оставите коментар
Name

04.10.2023 13:49

Сутра цес ти на рапорт код водје Додика.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зоки

04.10.2023 15:10

Зар Додик има право да коме писе? Он није дрзавник! А глуми

Name

Миле незамјенљиви

04.10.2023 15:18

Није ми до мене, страх ме за судбину народа, ха ха

Name

Весна

04.10.2023 13:53

Шта овај прича, а на сваки миг Додика трчи му под ноге !!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гоги Са

04.10.2023 13:56

Доста вас је, а ви сте као нека опозиција која лута бесциљно. Никад нисте објавили вас програм осим пуких изјава типа борићемо се против корупције, криминала, бла бла бла..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Цедо

04.10.2023 15:16

Ти си очито црвендац,јер да ниси знао би колико је планова и програма износено и предлога закона које твоја скупстинска вецина на миг великог водје није хтјела да усвоји. Овај твој коментар покушава да брани неодбрањиво. Вас водја има званичну дијагнозу а и ви који га подржавате требали би отићи код васег Дјајица по дијагнозу

Name

Чедо,

04.10.2023 21:52

Колико дуго су били на власти па ни плана ни програма, јесу за себе, сви су се енормно обогатили и комплет привреду уништили, зато шути и не лупај. Сву сте ви болесни, у главу треба свари да је неко паметнији од тебе.

Name

Ненад

04.10.2023 13:57

Госпон Милицевиц ви сте били први послије избора који сте подрзали Додика према томе има и твоју подрску за ову изјаву.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Приједорчанин М.

04.10.2023 14:18

Пред други светски рат,владика бихаћко-петровачки упутио допис краљу и Патријаршији у Београд гдје каже "лијевчани су не поуздани људи да нису сигурни ни као сведоци на суду" тај допис се и данас налази у архиви у београдској Патријаршији.

Name

Искрено речено

04.10.2023 23:03

Ипак је Саровиц карактеран и угледан цовјек у народу. Ником се није улизивао.

Name

Q

04.10.2023 14:03

Милићевићу, сви сте ви исти и п.дите у исти чабар.

ОДГОВОРИТЕ
Name

РВИ ВРС

04.10.2023 14:11

Одјебите висе са васим саопстењима или...1 под хитно изведите народ на улице, под 2 хитно позовите постене демобилисане борце, под 3 затразите одговорност БУРЛИНУ и сектаских медија због подрске етницком цисцењу православних јермена, под 4 затразити смјену и одговорност БУРЛИНУ због...прикривања и уцествовања те руководјења у пљацки висе милијарди еура из Републике Српске,те њен потпуни колапс у сваком смислу. Одговорност за доводјење устасе милановица на прославу ХВО бригаде у Дервенти, одговорност БУРЛИНУ јос од продаје Брцког па све наовамо, одговорност за јасеновацку градју, за разбојање Републике Српске, зарад интереса устаса хрвата и њиховог ентитета, за тровање индустријским кисеоником у корони и за јос много тога...ј...о вас БУРЛО висе, ста га се пласите ко п...е или ПОВЕДИТЕ СВЕ ПАТРИОТЕ ЗА СПАС Републике Српске или цутите и не се...те висе!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Браво

04.10.2023 14:12

Свака цаст овом цовјеку, оваквим људима треба дати сансу... а кад смо будале па аплаудирамо Рудоњи

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Браво

04.10.2023 14:38

И ја кажем да му се да шанса, али да скочи у бунар.

Name

Ама

04.10.2023 16:06

Исти сте сви и позицијеее и опозицијееее фуј багра политицке партије су групе лоповаааа и мање раде за великеееееееее баграаа од рата 1990 гидине хаеаа краде пљацкаааа отимаа бахатиии сеее

Name

Оливер

04.10.2023 14:13

Ја мислим да је већина српског народа ипак задовољна Додиком .Да није било би буне . Српском народу не треба пуно. Сланине и чварака .И шљива да се држи .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Филип

04.10.2023 16:45

Овај цовјек је најпаметнији у опозицији,стета сто није у СНСД-у.Свака цаст.

Name

БЛ

04.10.2023 15:08

Сад се насли вадит након сто је тзв амбасадор реаговао.

ОДГОВОРИТЕ
Name

11903

04.10.2023 17:20

Треба амбасадору Јерменије рећи да та честитка није од предсједника РС јер тако неŝто није урадила госпођа Јелена Тривић која је од народа изабрана на ту функцију. Ово треба третирати као непромиŝљен потез појединца и не узбуђивати се превиŝе због тога.

ОДГОВОРИТЕ
Name

+

04.10.2023 19:05

ДОДИК КАЖИМА, ТАКО ПРИВИДНИМ ПОНИЖАВА И НАРОД ЈЕРМЕНИЈЕ И НАГОРНО КАРАБАХ. ЗА ЊЕГА ЈЕ МОКРА ШТРАЊГА.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Словенац

04.10.2023 19:16

Све ти радиш што ти додик каже џабе ту прицас

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

05.10.2023 06:50

Не стоји народ иза Додикових ријечи а Додик апсолутни побједник избора!? Па јел стоји народ онда иза вас губитника! Наравно да не стоји иза вас, већ стоји иза побједника, и зато не тјеши сам себе за изгубљене изборе са својим психоделичним изјавама!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Иxан

05.10.2023 11:12

Уважени психијатар из Шамца, др Перо Пита ми је јавио да је Милан тешко болестан.

ОДГОВОРИТЕ