Iza Dodikovih izjava ne stoji srpski narod

- Srpski narod sigurno ne stoji iza takve izjave, već pojedinac koji je izgubio svaki moralni, ljudski, pa i patriotski kompas, a čiji je legitimitet kao izabranog predstavnika srpskog naroda upitan zbog izbornih krađa i prevara.

Republika Srpska 04.10.2023 | 13:17
Iza Dodikovih izjava ne stoji srpski narod

- Prvenstveno kao čovjek, zgrožen sam činjenicom da bilo ko može da aplaudira etničkom čišćenju bilo kojeg naroda, a kao pripadnik srpskog naroda koji je mnogo puta kroz stariju i noviju istoriju imao sličnu sudbinu, šokiran sam da je jedina osoba u cijelom svijetu koja je predsjedniku Azerbejdžana Alijevu čestitala „reintegraciju“ i etničko čišćenje više od stotinu hiljada Jermena, Milorad Dodik, koji nažalost obavlja funkciju predsjednika Republike Srpske, kaže Milan Miličević, predsjednik Srpske demokratske stranke.

On kaže da srpski narod sigurno ne stoji iza takve izjave, već pojedinac koji je izgubio svaki moralni, ljudski, pa i patriotski kompas, a čiji je legitimitet kao izabranog predstavnika srpskog naroda upitan zbog izbornih krađa i prevara.

"Čak ni predsjednik Turske, koja sa narodom Azerbejdžana dijeli zajedničko porijeklo, nije takvim nediplomatskim i nehumanim rječnikom kvalifikovao dešavanja u Azerbejdžanu i Nagorno Кarabahu. Već su napravljena poređenja da je to isto kao da je neko čestitao egzodus Srba iz Republike Srpske Кrajine, srpskog Sarajeva, srednje Bosne, Кosova i Metohije. Jednostavno nečuveno", navodi Miličević.

Ambasador Jermenije u BiH, gospodin Ašot Ovakimjan, u jučerašnjem reagovanju na Dodikovu izjavu od 7 dana ranije, izražava nevjericu i čuđenje da je tako nešto izrečeno, isprva smatrajući da se radi o o lažnoj vijesti ili neslanoj šali. Međutim, nakon što se mogao uvjeriti da je ta izjava jedina takva iz čitavog svijeta na zvaničnom sajtu predsjednika Azerbejdžana Alijeva, izrazio je svoje žaljenje i zgražavanje konstatujući da „skoro potpuno etničko čišćenje jermenskog stanovništva Nagorno-Кarabaha, s teritorija koje su Jermeni naseljavali preko tri hiljade godina, nije potez koji zaslužuje pohvalu međunarodne zajednice, kao ni predsjednika Republike Srpske“.

"S pravom uz dozu ironije, ambasador Jermenije, poručuje Dodiku da ne vjeruje da bi bio zadovoljan sličnim čestitkama, upućenim drugim „mudrim i hrabrim“ liderima, kad bi se, ne daj Bože, nešto slično desilo Republici Srpskoj u nekim mogućim integracionim procesima. To je još jedan u nizu primjera na koji način se Dodik igra sa sudbinom srpskog naroda u Republici Srpskoj, glumeći secesionistu i ugrožavajući ono za šta je 25 hiljada srpskih boraca dalo život, dok u drugim krajevima svijeta, potpuno nepotrebno zagovara reintegracije i etničko čišćenje", navodi Miličević.

On dalje konstatuje da se "nažalost, paralelno sa egzodusom Jermena iz Nagorno Кarabaha, dešava i egzodus stotina hiljada Srba iz Republike Srpske na Zapad upravo zaslugama Milorada Dodika".

Dalje podjseća da su se "istovremeno, nakon Dodikovog pisma Alijevu, u medijima bliskim vlasti u Republici Srpskoj pojavile e stravične uvrede na račun Jermena, najstarijeg hrišćanskog naroda, koji se kvalifikuju kao jeretici to jest otpadnici od vjere, te čak kolektivno tereti za ubistva vjerskih velikodostojnika iz davne istorije, što govori da Dodikov potez nije nekakva greška, već očito sračunata strategija za demonizovanje Jermena u cilju pokušaja da se od predsjednika suparničkog Azerbejdžana obezbjede petro-dolari u nedostatku drugih stranih kreditora".

"I ovom prilikom želim da poručim jermenskom narodu u njihovim teškim trenucima, da je srpski narod uz vas, da danas kao nekada i moralno i u svakom drugom pogledu ima našu podršku, te da ništa neće narušiti naše istorijske prijateljske veze, pogotovo ne pojedinci iza čijih izjava ne stoji ogromna većina srpskog naroda", poručio je Miličević.

(BN) Foto: SDS

Komentari / 23

Ostavite komentar
Name

Yu

04.10.2023 13:49

Sutra ces ti na raport kod vodje Dodika.

ODGOVORITE
Name

Zoki

04.10.2023 15:10

Zar Dodik ima pravo da kome pise? On nije drzavnik! A glumi

Name

Mile nezamjenljivi

04.10.2023 15:18

Nije mi do mene, strah me za sudbinu naroda, ha ha

Name

Vesna

04.10.2023 13:53

Šta ovaj priča, a na svaki mig Dodika trči mu pod noge !!!

ODGOVORITE
Name

Gogi Sa

04.10.2023 13:56

Dosta vas je, a vi ste kao neka opozicija koja luta besciljno. Nikad niste objavili vas program osim pukih izjava tipa borićemo se protiv korupcije, kriminala, bla bla bla..

ODGOVORITE
Name

Cedo

04.10.2023 15:16

Ti si očito crvendac,jer da nisi znao bi koliko je planova i programa iznoseno i predloga zakona koje tvoja skupstinska vecina na mig velikog vodje nije htjela da usvoji. Ovaj tvoj komentar pokušava da brani neodbranjivo. Vas vodja ima zvaničnu dijagnozu a i vi koji ga podržavate trebali bi otići kod vaseg Djajica po dijagnozu

Name

Čedo,

04.10.2023 21:52

Koliko dugo su bili na vlasti pa ni plana ni programa, jesu za sebe, svi su se enormno obogatili i komplet privredu uništili, zato šuti i ne lupaj. Svu ste vi bolesni, u glavu treba svari da je neko pametniji od tebe.

Name

Nenad

04.10.2023 13:57

Gospon Milicevic vi ste bili prvi poslije izbora koji ste podrzali Dodika prema tome ima i tvoju podrsku za ovu izjavu.

ODGOVORITE
Name

Prijedorčanin M.

04.10.2023 14:18

Pred drugi svetski rat,vladika bihaćko-petrovački uputio dopis kralju i Patrijaršiji u Beograd gdje kaže "lijevčani su ne pouzdani ljudi da nisu sigurni ni kao svedoci na sudu" taj dopis se i danas nalazi u arhivi u beogradskoj Patrijaršiji.

Name

Iskreno rečeno

04.10.2023 23:03

Ipak je Sarovic karakteran i ugledan covjek u narodu. Nikom se nije ulizivao.

Name

Q

04.10.2023 14:03

Milićeviću, svi ste vi isti i p.dite u isti čabar.

ODGOVORITE
Name

RVI VRS

04.10.2023 14:11

Odjebite vise sa vasim saopstenjima ili...1 pod hitno izvedite narod na ulice, pod 2 hitno pozovite postene demobilisane borce, pod 3 zatrazite odgovornost BURLINU i sektaskih medija zbog podrske etnickom ciscenju pravoslavnih jermena, pod 4 zatraziti smjenu i odgovornost BURLINU zbog...prikrivanja i ucestvovanja te rukovodjenja u pljacki vise milijardi eura iz Republike Srpske,te njen potpuni kolaps u svakom smislu. Odgovornost za dovodjenje ustase milanovica na proslavu HVO brigade u Derventi, odgovornost BURLINU jos od prodaje Brckog pa sve naovamo, odgovornost za jasenovacku gradju, za razbojanje Republike Srpske, zarad interesa ustasa hrvata i njihovog entiteta, za trovanje industrijskim kiseonikom u koroni i za jos mnogo toga...j...o vas BURLO vise, sta ga se plasite ko p...e ili POVEDITE SVE PATRIOTE ZA SPAS Republike Srpske ili cutite i ne se...te vise!

ODGOVORITE
Name

Bravo

04.10.2023 14:12

Svaka cast ovom covjeku, ovakvim ljudima treba dati sansu... a kad smo budale pa aplaudiramo Rudonji

ODGOVORITE
Name

Re Bravo

04.10.2023 14:38

I ja kažem da mu se da šansa, ali da skoči u bunar.

Name

Ama

04.10.2023 16:06

Isti ste svi i pozicijeee i opozicijeeee fuj bagra politicke partije su grupe lopovaaaa i manje rade za velikeeeeeeeee bagraaa od rata 1990 gidine haeaa krade pljackaaaa otimaa bahatiii seee

Name

Oliver

04.10.2023 14:13

Ja mislim da je većina srpskog naroda ipak zadovoljna Dodikom .Da nije bilo bi bune . Srpskom narodu ne treba puno. Slanine i čvaraka .I šljiva da se drži .

ODGOVORITE
Name

Filip

04.10.2023 16:45

Ovaj covjek je najpametniji u opoziciji,steta sto nije u SNSD-u.Svaka cast.

Name

BL

04.10.2023 15:08

Sad se nasli vadit nakon sto je tzv ambasador reagovao.

ODGOVORITE
Name

11903

04.10.2023 17:20

Treba ambasadoru Jermenije reći da ta čestitka nije od predsjednika RS jer tako neŝto nije uradila gospođa Jelena Trivić koja je od naroda izabrana na tu funkciju. Ovo treba tretirati kao nepromiŝljen potez pojedinca i ne uzbuđivati se previŝe zbog toga.

ODGOVORITE
Name

+

04.10.2023 19:05

DODIK KAŽIMA, TAKO PRIVIDNIM PONIŽAVA I NAROD JERMENIJE I NAGORNO KARABAH. ZA NJEGA JE MOKRA ŠTRANJGA.

ODGOVORITE
Name

Slovenac

04.10.2023 19:16

Sve ti radiš što ti dodik kaže džabe tu pricas

ODGOVORITE
Name

Re

05.10.2023 06:50

Ne stoji narod iza Dodikovih riječi a Dodik apsolutni pobjednik izbora!? Pa jel stoji narod onda iza vas gubitnika! Naravno da ne stoji iza vas, već stoji iza pobjednika, i zato ne tješi sam sebe za izgubljene izbore sa svojim psihodeličnim izjavama!

ODGOVORITE
Name

Ixan

05.10.2023 11:12

Uvaženi psihijatar iz Šamca, dr Pero Pita mi je javio da je Milan teško bolestan.

ODGOVORITE