Сједница СМ била продуктивна, има политичких тензија

БиХ чекају милијарде КМ пројектних И грант средстава из ЕУ које чекају да, како је рекао,  “буду заслужене”.

Босна и Херцеговина 03.10.2023 | 15:18
Сједница СМ била продуктивна, има политичких тензија

Министар спољних послова Елмедин Конаковић оцијенио је да је сједница била продуктивна с обзиром на то, како је рекао “колико смо посвађани”.

“Било је 15-20 материјала који су прошли иако има политичких тензија”, рекао је Конаковић, те посебно нагласио одлуку о истицању заставе ЕУ у тијелима Савјета министара БиХ.

Конаковић је рекао да одлука о одобравању 3.6 милиона КМ из буџетске резерве за хеликоптере, односно за потребе Министарства одбране, није добила подршку.

Када се ради о ставу министара из Републике Српске, који тврде да неће доносити нове законе из 14 приоритета, док се не донесе нови Закон о Уставном суду БиХ, Конаковић је истакао да ултиматуми враћају БиХ уназад и да не зна коме то добро доноси.

Подсјетио је да су на чекању закони о судовима и спречавању сукоба интереса, али и да БиХ чекају милијарде КМ пројектних И грант средстава из ЕУ које чекају да, како је рекао,  “буду заслужене”.

Ни на данашњиој сједници министри Савјета министара БиХ нису разматрали Нацрт закона о судовима БиХ, јер је скинут са дневног реда.

Министар спољне трговине и економских односа у СМ БиХ Сташа Кошарац рекао је да постоји јасна порука из Републике Српске И СНСД-а када се ради о Закону о судовима БиХ.

“Желимо испуњавање свих 14 приоритета из Мишљења Европске комисије, али као пакет, рачунајући и доношење Закона о Уставном суду БиХ. Ми требамо разговарати и тражити рјешење без странаца”, нагласио је Кошарац.

(БН) 

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

Јоде

03.10.2023 16:03

Кад ће ускладјивање пензија.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јоја

03.10.2023 16:20

Хахаа заслузени ... бедно јадно уцењивацка политика

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

03.10.2023 16:20

Ко даје плату овима ликовима за свађе и нерад. Скупе аутомобиле, хеликоптере и луксузирање по свијету.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ето

03.10.2023 16:22

Министри из РС.а се понасају као да је само другима стало до закона у БиХ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зоки

03.10.2023 16:26

Е,мој Конаковицу,кад ћете схватити да СНСД И Милорад Додик раде на рушењу БиХ,а тако руше и РСу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ипе

03.10.2023 19:06

Управо су "схватили"Конаковић и остали,чим су "поклопили" државна предузећа као БХТелеком и ЕПБиХ,управне одборе,именовали директоре,сад се могу и свађати са Додиком.

Name

Прњавор

03.10.2023 17:10

Да,конакович је рекао за рудоњу из Лакташа да је то вашарски клаун и шатор букађија..то су им неки нови политички термини

ОДГОВОРИТЕ
Name

Европски пут 😂

03.10.2023 17:24

Савјет министара, закони, приблизавање ЕУ, ма кога ви заје…… годинама, цак је Украјина близе ЕУ од БиХ. Политицка мафија никада није зељела у ЕУ, они су зељели постати милионери, направили картел дрзаву и отјерали пола становниства након рата, који се нису зезнули и протрацили зивот у овом криминалном и корумпираном вилајету од дрзаве и ентитета.

ОДГОВОРИТЕ