Пас посјетио своје хранитеље послије девет година

Из склоништа "Сноопy - фриендс фор лифе" у Пули објавили су предивну причу о псу Мати и његовој судбини, у коју су се, кажу, сасвим случајно уплели.

Регион 30.09.2023 | 20:57
Пас посјетио своје хранитеље послије девет година

Прича о псу који је девет година краљевао једним бродоградилиштем у Пули започела је прије готово двије године.

"Формално гледано, Мате је имао свог власника, али се његова породица  састојала се од многих људи који су радили у бродоградилишту. Они су изградили свој дворац с верандом за Матеа, дијелили с њим ужине, шетали га, мазили и вољели сваког дана током девет година колико је провео тамо.

Међу њима је и наша Лариса - удомитељица, шетачица и пријатељица. Те зиме прије скоро двије године Лариса нас је замолила на пробамо Мати пронаћи дом јер је вријеме да се скући у правој кући. И тако се закотрљало...", написали су из склоништа на фејсбуку.

Наиме, током фотографисања за објаву примијетили су малу израслину коју је Мате имао под кожом, а за коју се касније потврдило да је липом.

"Приликом прегледа те израслине ветеринар сасвим случајно напипава другу израслину, овај пут у стомаку. Та израслина само што није прснула јер радило се о 2 кг тешком тумору слезене који је требало хитно одстранити. Иако је све упућивало на злоћудно, ми Матеу ипак тражимо дом", додали су из склоништа, а преноси Индеx.

Прича има срећан крај

Онда се јавила Петра која живи у Чешкој. Хтјела је да удоми Мату без обзира на његову дијагнозу.

"Нећемо сад о поплави емоција у то вријеме јер лако ју је замислити. Оно што се догодило је да је Матеу налаз стигао бенигни, да је убрзо након операције отпутовао у Чешку, да су се двије маме заувијек повезале и да је недавно Петра с Матеом стигла у посјету Лариси.

Провели су дивне дане сви заједно. Мате је изљубио све своје љубави, прошетао као краљ по свом краљевству, окупао се у нашем мору и срећно вратио својој кући у Чешку. Какав ролеркостер емоција је то био! Уживали смо као гледаоци у бисокопу, јер ако нисте знали, Мате је заправо Џорџ Клуни међу псима, само толико", испричали су из склоништа.

"И да, није ово Тхе енд. Биће ту наставка, а о томе ћемо кад се издогађају..", закључују.

(БН) Фото: <спан цласс="цредитс"> Фацебоок/Сноопy - фриендс фор лифе - Дог схелтер Пула

Коментари / 0

Оставите коментар