Pas posjetio svoje hranitelje poslije devet godina

Iz skloništa "Snoopy - friends for life" u Puli objavili su predivnu priču o psu Mati i njegovoj sudbini, u koju su se, kažu, sasvim slučajno upleli.

Region 30.09.2023 | 20:57
Pas posjetio svoje hranitelje poslije devet godina

Priča o psu koji je devet godina kraljevao jednim brodogradilištem u Puli započela je prije gotovo dvije godine.

"Formalno gledano, Mate je imao svog vlasnika, ali se njegova porodica  sastojala se od mnogih ljudi koji su radili u brodogradilištu. Oni su izgradili svoj dvorac s verandom za Matea, dijelili s njim užine, šetali ga, mazili i voljeli svakog dana tokom devet godina koliko je proveo tamo.

Među njima je i naša Larisa - udomiteljica, šetačica i prijateljica. Te zime prije skoro dvije godine Larisa nas je zamolila na probamo Mati pronaći dom jer je vrijeme da se skući u pravoj kući. I tako se zakotrljalo...", napisali su iz skloništa na fejsbuku.

Naime, tokom fotografisanja za objavu primijetili su malu izraslinu koju je Mate imao pod kožom, a za koju se kasnije potvrdilo da je lipom.

"Prilikom pregleda te izrasline veterinar sasvim slučajno napipava drugu izraslinu, ovaj put u stomaku. Ta izraslina samo što nije prsnula jer radilo se o 2 kg teškom tumoru slezene koji je trebalo hitno odstraniti. Iako je sve upućivalo na zloćudno, mi Mateu ipak tražimo dom", dodali su iz skloništa, a prenosi Index.

Priča ima srećan kraj

Onda se javila Petra koja živi u Češkoj. Htjela je da udomi Matu bez obzira na njegovu dijagnozu.

"Nećemo sad o poplavi emocija u to vrijeme jer lako ju je zamisliti. Ono što se dogodilo je da je Mateu nalaz stigao benigni, da je ubrzo nakon operacije otputovao u Češku, da su se dvije mame zauvijek povezale i da je nedavno Petra s Mateom stigla u posjetu Larisi.

Proveli su divne dane svi zajedno. Mate je izljubio sve svoje ljubavi, prošetao kao kralj po svom kraljevstvu, okupao se u našem moru i srećno vratio svojoj kući u Češku. Kakav rolerkoster emocija je to bio! Uživali smo kao gledaoci u bisokopu, jer ako niste znali, Mate je zapravo Džordž Kluni među psima, samo toliko", ispričali su iz skloništa.

"I da, nije ovo The end. Biće tu nastavka, a o tome ćemo kad se izdogađaju..", zaključuju.

(BN) Foto: Facebook/Snoopy - friends for life - Dog shelter Pula

Komentari / 0

Ostavite komentar