Ово је вјетар у леђа свим оним вриједним женама

Женско предузетништво подржано је у Бијељини на 2. сајму женског предузетништва који је окупио 31 излагача из Бијељине али И околних градова, од Власенице до Пелагићева.

Република Српска 30.09.2023 | 15:16
Ово је вјетар у леђа свим оним вриједним женама

Жене регије Бијељина полако успијевају у својој борби да докажу И покажу да могу И знају. На овом сајму је 31 излагач показао своје радове како ручног веза, тако хране, украса, предмета, биљних култура И свих других производа које је створила женска рука.

 Сајам женског предузетништва је ове године више од обичног сајма, он је већ регионални сајам И окупио је предузетнице из више општина које су показале на својим штандовима разноврсне производе које су вриједним рукама, кроз идеје И стваралаштво замислиле И направиле, истакли су организатори. Осим што је изложбено-продајног карактера, на њему су одржана И предавања о женском предузетништву.

Мирзета Томљановић, из Друштвеног предузећа “Женска задруга” истакла је да је су на њиховом штанду изложени радови жена сигурне куће које су омаловажаване кроз свој живот, И додала да је изузетно важно да управо ова категорија жена покаже да могу све шшто замисле. У оквиру програма њиховог рада “Женске задруге” укључене су радионице које жене оспособљавају да покрену сопствени бизнис И да се економски оснаже, додала је Томљановић.

 Татјана Милинковић, панелиста на сајму, из Удружења жена са инвалидитетом “Импулс”, истакла је да иако је положај  жена са инвалидитетом И даље јако лош, оне се И даље труде да покажу да могу да допринесу друштву кроз прављење бројних  елемената ручног рада ис свих елемената у оквиру културне баштине.

Женско предузетништво се на нашим просторима подржава још увијек само кроз различите пројекте, И то треба да се мијења у будућности, истакла је Славица Марковић, директорица Подручне привредне коморе Бијељина И додала да ће упутили иницијативу Влади Републике Српске да се средстава за подршку женском предузетништву коај се додјељују управо ових конкурса повећају И да се тиме економски подрже идеје И рад жена.

Градоначелник Бијељине Љубише Петровић истакао је да је ова манифестација пун погодак јер даје вјетар у леђа свим оним вриједним И креативним женама које желе да допринесу друштвеној заједници, И јер утиче на  већу самосталност жена И на њихово потпуније испољавање у друштву.

Он је нагласио да Градска управа Бијељине помаже женском предузетништву кроз бројне програме самозапошљавања, кроз програме додјеле подстицајних средстава И оснаживања кроз програме едукације испред Иновационог центра за одрживи развој.

Економско оснаживање жена треба да буде много боље у наредном периоду, закључили су организатори манифестације И додали да ће се наредних година тежити још бољим И већим циљевима како би се свака жена оснажила И покренула зарад добра цјелокупне заједнице.

(БН) Фото: БН

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

дисидент

30.09.2023 16:54

Свака вам част, поштоване жене, госпође и госпођице. Стварате и радите а нисте обукле хаљине од неколико хиљада еура. Ви вриједите милионеее, само што је овај полуписмени народ забораван и незахвалан.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Браво

30.09.2023 17:29

Обишао сам сајам и могу реци само руке им се позлатиле. Наше жене су најбоље и не посустају у свом предузетниству. Треба им дати још више вјетар у ледја јер вриједе. Хвала Градској управи и Градонацелнику.

ОДГОВОРИТЕ
Name

+

30.09.2023 20:30

Сигурно су много вриједне и укупне у свему. Али ми само гледамо на Запад, а своје не поштујемо. Има ли у том Удружењу жена, које ткају на Стари начин на НАТРИ. Нека поближе напишу контакт. Адресу или телефон. Удружење мога града ??? Нема такве ткаље и натре. Захвалан унапријед.

ОДГОВОРИТЕ