Четворица копача тунела у Подгорици су из Лознице

Филмска акција огранка припадника кавачког клана, који су у Подгорици два месеца копали тунел до судског депоа, а потом четири дана износили важне судске предмете и оружје, шокирала је не само Црну Гору већ и Србију.

Регион 30.09.2023 | 09:05
Четворица копача тунела у Подгорици су из Лознице

Истражитељи сумњиче четворицу Лозничана да су копали тунел дуг 30 метара и на невероватан начин однели све што је налогодавац тражио, а потом побегли из ове земље буквално у последњи час, јер је неколико сати после спектакуларне крађе откривено да је ископан тунел!

Утврђено је да су „рудари“ Владимир Марковић (32) и његов стриц Милан Марковић (53), Дејан Јовановић (30) и Владимир Ерић (32), сви из Лознице, осумњичени да су део криминалне организације која је копала тунел испод Вишег суда. Полиција претпоставља да су они побегли највероватније у БиХ.

Чињеница да су спектакуларну крађу извели Лозничани није могла да прође незапажено. Многи криминалци последњих деценија потекли су баш из овог краја.

- Од деведесетих година овај град поред Дрине био је центар за шверц дроге, оружја, стоке, дувана, аутомобила и нелегалан прелазак бегунаца од закона и миграната из Србије у БиХ и обратно. Данас су многи криминалци повезани са злогласном кавачким кланом, па и не чуди информација из Црне Горе да су наши земљаци копали тунел - каже за Курир извор упућен у дешавања и додаје:

- Четворица осумњичених јесу из овог краја, али нису организатори кланова, нити неке крупне рибе у свету криминала. Прихватили су и одрадили тај посао.

Како кажу наши саговорници, многима је Лозница била одскочна даска за развијање нелегалних послова у суседној БиХ, чија је граница са Србијом дуга 365 километара, а само на Дрини износи 261 километар

- Ратови, санкције, па криза с мигрантима, све то је утицало да овај мали град постане битна централа криминалних кланова у бројним сумњивим пословима.

Неприступачна обала Дрине и њена снага погодују шверцерима свих врста, који користе рупу између граница две државе, а нарочито бегунцима, који се лако нађу на територији друге земље.

У великој акцији хапшења групе Вељка Беливука и Марка Миљковића у фебруару 2021, која се терети за најтежа кривична дела, нашло се троје Лозничана: Слађана Секулић и њен супруг, бивши полицајац из Лознице Владо Георгиев, који се раније звао Дејан Секулић, као и бивши полицајац Мирослав Старчевић.

- Слађана је једина жена оптужена у овом клану, а она и Влада се сумњиче да су, између осталог, Беливуку и екипи уступили своју викендицу код Тршића, где су чланови клана вежбали пуцање из различитих врста оружја, између осталог и из снајпера. Они су у пуштени да се бране са слободе - прича извор.

Мирослав Старчевић, бивши припадник МУП, означен је као сарадник криминалног клана Радоја Звицера и београдске ћелије кавачког клана. На апликацији Скај користио је надимке Ђенерал и Деда.

- Старчевић је ухапшен као припадник балканског картела, али на оптужници која је подигнута против „кавчана“ у Црног Гори, где је описана његова комуникација са Звицером, детаљно су описани трансфери, цене, али и купци. Поруке са Скаја тако су дефинитивно потврдиле дугогодишњу сарадњу - каже саговорник Курира.

(Курир) : Зорана Јевтић, Влада Црне Горе, Принтсцреен/Yоутубе

Коментари / 9

Оставите коментар
Name

Оливер

30.09.2023 09:20

Алија Сиротановић им није раван како су брзо

ОДГОВОРИТЕ
Name

То

30.09.2023 10:26

Су обични физички радници што су радили за дневницу. Какви су ти они црни криминалци, а ви колико сте способни ето и они вам побјегли по окончању посла.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

30.09.2023 12:37

Бас тако. Они јадни физички радници радили изгледа сто им је наређујено шта да копају бице сами криви. Нису они такви као физички радници могли знати гдје су документи без некога великана/судије унутра у судству Црне Горе који их је упутијо гдје се сто налази па да покупе важну документацију. Риба смрди од главе а не од репа. Настрадат ће копачи као онај сто је тужен сто је украо метар дрва да се угрије а велика мафија и лопови пролазе и даље. Неред на цијелом Балкану.

Name

Тежак је ово

30.09.2023 11:00

Посао, копати тунел.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Др Недељковиц

30.09.2023 11:05

Такав треба на њиву, па да оре и копа

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јефто

30.09.2023 11:14

Побјегли су када им је јављено да бјезе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Полиција

30.09.2023 13:46

Пола Србије се бави криминалом а пола је у Задрузи

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

30.09.2023 17:53

Није то сад Задруга то се сад зове Елита. Јер тамо је сам интелектуални ниво Србије. Митровић и Пинк су богови код крезубих Срба. Ено га на Дедињу зида читав град за себе и нико не смије зуцнути јер “Ја сам паметан, једите Паризер”

Name

Илија

30.09.2023 14:49

Како нису из Креке тамо има јамских копача највише.

ОДГОВОРИТЕ