Četvorica kopača tunela u Podgorici su iz Loznice

Filmska akcija ogranka pripadnika kavačkog klana, koji su u Podgorici dva meseca kopali tunel do sudskog depoa, a potom četiri dana iznosili važne sudske predmete i oružje, šokirala je ne samo Crnu Goru već i Srbiju.

Region 30.09.2023 | 09:05
Četvorica kopača tunela u Podgorici su iz Loznice

Istražitelji sumnjiče četvoricu Lozničana da su kopali tunel dug 30 metara i na neverovatan način odneli sve što je nalogodavac tražio, a potom pobegli iz ove zemlje bukvalno u poslednji čas, jer je nekoliko sati posle spektakularne krađe otkriveno da je iskopan tunel!

Utvrđeno je da su „rudari“ Vladimir Marković (32) i njegov stric Milan Marković (53), Dejan Jovanović (30) i Vladimir Erić (32), svi iz Loznice, osumnjičeni da su deo kriminalne organizacije koja je kopala tunel ispod Višeg suda. Policija pretpostavlja da su oni pobegli najverovatnije u BiH.

Činjenica da su spektakularnu krađu izveli Lozničani nije mogla da prođe nezapaženo. Mnogi kriminalci poslednjih decenija potekli su baš iz ovog kraja.

- Od devedesetih godina ovaj grad pored Drine bio je centar za šverc droge, oružja, stoke, duvana, automobila i nelegalan prelazak begunaca od zakona i migranata iz Srbije u BiH i obratno. Danas su mnogi kriminalci povezani sa zloglasnom kavačkim klanom, pa i ne čudi informacija iz Crne Gore da su naši zemljaci kopali tunel - kaže za Kurir izvor upućen u dešavanja i dodaje:

- Četvorica osumnjičenih jesu iz ovog kraja, ali nisu organizatori klanova, niti neke krupne ribe u svetu kriminala. Prihvatili su i odradili taj posao.

Kako kažu naši sagovornici, mnogima je Loznica bila odskočna daska za razvijanje nelegalnih poslova u susednoj BiH, čija je granica sa Srbijom duga 365 kilometara, a samo na Drini iznosi 261 kilometar

- Ratovi, sankcije, pa kriza s migrantima, sve to je uticalo da ovaj mali grad postane bitna centrala kriminalnih klanova u brojnim sumnjivim poslovima.

Nepristupačna obala Drine i njena snaga pogoduju švercerima svih vrsta, koji koriste rupu između granica dve države, a naročito beguncima, koji se lako nađu na teritoriji druge zemlje.

U velikoj akciji hapšenja grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića u februaru 2021, koja se tereti za najteža krivična dela, našlo se troje Lozničana: Slađana Sekulić i njen suprug, bivši policajac iz Loznice Vlado Georgiev, koji se ranije zvao Dejan Sekulić, kao i bivši policajac Miroslav Starčević.

- Slađana je jedina žena optužena u ovom klanu, a ona i Vlada se sumnjiče da su, između ostalog, Belivuku i ekipi ustupili svoju vikendicu kod Tršića, gde su članovi klana vežbali pucanje iz različitih vrsta oružja, između ostalog i iz snajpera. Oni su u pušteni da se brane sa slobode - priča izvor.

Miroslav Starčević, bivši pripadnik MUP, označen je kao saradnik kriminalnog klana Radoja Zvicera i beogradske ćelije kavačkog klana. Na aplikaciji Skaj koristio je nadimke Đeneral i Deda.

- Starčević je uhapšen kao pripadnik balkanskog kartela, ali na optužnici koja je podignuta protiv „kavčana“ u Crnog Gori, gde je opisana njegova komunikacija sa Zvicerom, detaljno su opisani transferi, cene, ali i kupci. Poruke sa Skaja tako su definitivno potvrdile dugogodišnju saradnju - kaže sagovornik Kurira.

(Kurir) : Zorana Jevtić, Vlada Crne Gore, Printscreen/Youtube

Komentari / 9

Ostavite komentar
Name

Oliver

30.09.2023 09:20

Alija Sirotanović im nije ravan kako su brzo

ODGOVORITE
Name

То

30.09.2023 10:26

Су обични физички радници што су радили за дневницу. Какви су ти они црни криминалци, а ви колико сте способни ето и они вам побјегли по окончању посла.

ODGOVORITE
Name

Re

30.09.2023 12:37

Bas tako. Oni jadni fizički radnici radili izgleda sto im je naređujeno šta da kopaju bice sami krivi. Nisu oni takvi kao fizički radnici mogli znati gdje su dokumenti bez nekoga velikana/sudije unutra u sudstvu Crne Gore koji ih je uputijo gdje se sto nalazi pa da pokupe važnu dokumentaciju. Riba smrdi od glave a ne od repa. Nastradat će kopači kao onaj sto je tužen sto je ukrao metar drva da se ugrije a velika mafija i lopovi prolaze i dalje. Nered na cijelom Balkanu.

Name

Težak je ovo

30.09.2023 11:00

Posao, kopati tunel.

ODGOVORITE
Name

Dr Nedeljkovic

30.09.2023 11:05

Takav treba na njivu, pa da ore i kopa

ODGOVORITE
Name

Jefto

30.09.2023 11:14

Pobjegli su kada im je javljeno da bjeze.

ODGOVORITE
Name

Policija

30.09.2023 13:46

Pola Srbije se bavi kriminalom a pola je u Zadruzi

ODGOVORITE
Name

Re

30.09.2023 17:53

Nije to sad Zadruga to se sad zove Elita. Jer tamo je sam intelektualni nivo Srbije. Mitrović i Pink su bogovi kod krezubih Srba. Eno ga na Dedinju zida čitav grad za sebe i niko ne smije zucnuti jer “Ja sam pametan, jedite Parizer”

Name

Ilija

30.09.2023 14:49

Kako nisu iz Kreke tamo ima jamskih kopača najviše.

ODGOVORITE