Мала лавица из ЗОО врта на Палићу и даље у тешком стању али се бори! (ВИДЕО)

Мала лавица Кикица, која је у четвртак примљена у Зоолошки врт на Палићу, нестабилно је, односно и даље је у јако лошем општом стању, саопштила је та установа.

Забава 28.09.2023 | 17:50
Мала лавица из ЗОО врта на Палићу и даље у тешком стању али се бори! (ВИДЕО)

Ветеринари су детаљним прегледом установили бројне болести, а морала је и да буде оперисана јер је утврђено и да има прелом на нози.

Подсјетимо, претходно је ова женка лава пронађена изнемогла и уплашена на Чантавирском путу код Суботице прошлог четвртка. Још није познато како је завршила на том мјесту.

На друштвеним мрежама појавио се нов снимак Кикице. Он је објављен јуче и на њему се види лавица како лежи у кавезу, са завојем у доњем дијелу тијела, тужног погледа и практично се не помјера.

– Поздрав из Зоо врта од борбене лавице. Ово је најновији снимак,. Нажалост стање је и даље лоше. Мора да мирује да би ране зарасле, да се измучени организам опорави и да без болова стане на ноге, почне да се храни сходно својим потребама. Потребно јој је мировање и смјештена је у мањи кавез да би се што мање кретала. Надамо се најбољем, држимо палчеве! – наводи се у опису снимка.

Према ријечима Соње Мандић, директорке Зоолошког врта на Палићу, одмах по пријему видјели су се сљедећи проблеми код малене животиње: лоша крвна слика, упале у организму, анемија, била је пуна паразита, испод репа је имала рану која је већ инфицирана, и очигледно је била у боловима.

Одмах је прегледана, урађен је ултразвук, лабораторијски прегледи крви и урее, тестови и примила је ветеринарску терапију, инфузију, витамине, различите врсте ињекција за јачање, против болова и против упала.

– По реакцији на месо, дјелује да никада раније није добијала месо као храну. Послије дате терапије, почела је сама да једе, али дјелује да цријева и желудац нису у стању да варе, да прераде храну и нема столицу. У овој генерално лошој ситуацији може да се деси да и други органи откажу – бубрези, јетра… – рекла је прошле недјеље за Соња Мандић, пише Блиц.

Поред свих ових наведених проблема, као је додала, рендгенски снимци су показали да лавица има и сломљену бутну кост на лијевој нози, а на десној нози дјелимични прелом, па је упркос опасности од увођења у анестезију, у понедјељак оперисана.

Још није познато ко је крив што се ова животиња и то у оваквом стању нашла на улици, а оно што се сви надају то је да ће мала лавица издржати све ово.

(Српскацафе)

Коментари / 0

Оставите коментар