Mala lavica iz ZOO vrta na Paliću i dalje u teškom stanju ali se bori! (VIDEO)

Mala lavica Kikica, koja je u četvrtak primljena u Zoološki vrt na Paliću, nestabilno je, odnosno i dalje je u jako lošem opštom stanju, saopštila je ta ustanova.

Zabava 28.09.2023 | 17:50
Mala lavica iz ZOO vrta na Paliću i dalje u teškom stanju ali se bori! (VIDEO)

Veterinari su detaljnim pregledom ustanovili brojne bolesti, a morala je i da bude operisana jer je utvrđeno i da ima prelom na nozi.

Podsjetimo, prethodno je ova ženka lava pronađena iznemogla i uplašena na Čantavirskom putu kod Subotice prošlog četvrtka. Još nije poznato kako je završila na tom mjestu.

Na društvenim mrežama pojavio se nov snimak Kikice. On je objavljen juče i na njemu se vidi lavica kako leži u kavezu, sa zavojem u donjem dijelu tijela, tužnog pogleda i praktično se ne pomjera.

– Pozdrav iz Zoo vrta od borbene lavice. Ovo je najnoviji snimak,. Nažalost stanje je i dalje loše. Mora da miruje da bi rane zarasle, da se izmučeni organizam oporavi i da bez bolova stane na noge, počne da se hrani shodno svojim potrebama. Potrebno joj je mirovanje i smještena je u manji kavez da bi se što manje kretala. Nadamo se najboljem, držimo palčeve! – navodi se u opisu snimka.

Prema riječima Sonje Mandić, direktorke Zoološkog vrta na Paliću, odmah po prijemu vidjeli su se sljedeći problemi kod malene životinje: loša krvna slika, upale u organizmu, anemija, bila je puna parazita, ispod repa je imala ranu koja je već inficirana, i očigledno je bila u bolovima.

Odmah je pregledana, urađen je ultrazvuk, laboratorijski pregledi krvi i uree, testovi i primila je veterinarsku terapiju, infuziju, vitamine, različite vrste injekcija za jačanje, protiv bolova i protiv upala.

– Po reakciji na meso, djeluje da nikada ranije nije dobijala meso kao hranu. Poslije date terapije, počela je sama da jede, ali djeluje da crijeva i želudac nisu u stanju da vare, da prerade hranu i nema stolicu. U ovoj generalno lošoj situaciji može da se desi da i drugi organi otkažu – bubrezi, jetra… – rekla je prošle nedjelje za Sonja Mandić, piše Blic.

Pored svih ovih navedenih problema, kao je dodala, rendgenski snimci su pokazali da lavica ima i slomljenu butnu kost na lijevoj nozi, a na desnoj nozi djelimični prelom, pa je uprkos opasnosti od uvođenja u anesteziju, u ponedjeljak operisana.

Još nije poznato ko je kriv što se ova životinja i to u ovakvom stanju našla na ulici, a ono što se svi nadaju to je da će mala lavica izdržati sve ovo.

(Srpskacafe)

Komentari / 0

Ostavite komentar