Додик није поднио кривичну пријаву због клевете

- Из Службе предсједника Републике Српске демантовали су текст који је објављен на порталу "Капитал" у којем тврде да је предсједник Српске Милорад Додик први искористио недавно усвојене измјене Кривичног законика и поднио кривичну пријаву за клевету.

Република Српска 27.09.2023 | 19:26
Додик није поднио кривичну пријаву због клевете

Из Службе предсједника Републике навели су да је ријеч о грубој неистини с циљем дезинформисања јавности.

У саопштењу се истиче да су недавно обавијестили Министарство унутрашњих послова /МУП/ да се на друштвеној мрежи "Икс" појавио измишљени снимак, највјероватније настао употребом вјештачке интелигенције, наводног гостовања предсједника Републике на Радију Републике Српске.

Из Службе предсједника нагласили су да је садржај снимка наводног гостовања предсједника Додика апсолутно лажан, те да су МУП обавијестили како би била спријечена његова даља репродукција и дијељење.

У саопштењу се додаје да Служба предсједника, као ни сам предсједник Додик нити су квалификовали дјело, нити је затражено од МУП-да подноси или не подноси пријаву, већ да дјелује у складу са својим овлашћењима.

(Срна) Фото: Срна 

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

ТЕШКО НАМА

27.09.2023 19:40

Држи народ у страху.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

27.09.2023 23:56

Нормално да дрзи у страху кад је он сам страсљив и мисли тако је најбоље!!!

Name

Орао

27.09.2023 21:40

Какву пријаву кад Ронхил зна ста год ко казе за њега је истина ,па засто би поднио Пријаву

ОДГОВОРИТЕ
Name

Супер

27.09.2023 22:10

Пошто нам милиција нема паметнија посла, сад ће да копају по интернету и друштвеним мрежама ко је какве глупости поставио ! Пошто обожавам Новака Ђоковић, исто тако тражим од МУПА да ухапси и осуди особу која је поставила видео, како "Змај од Шипова" гусла на Новаковом мечу ! У чему је разлика ?

ОДГОВОРИТЕ