Dodik nije podnio krivičnu prijavu zbog klevete

- Iz Službe predsjednika Republike Srpske demantovali su tekst koji je objavljen na portalu "Кapital" u kojem tvrde da je predsjednik Srpske Milorad Dodik prvi iskoristio nedavno usvojene izmjene Кrivičnog zakonika i podnio krivičnu prijavu za klevetu.

Republika Srpska 27.09.2023 | 19:26
Dodik nije podnio krivičnu prijavu zbog klevete

Iz Službe predsjednika Republike naveli su da je riječ o gruboj neistini s ciljem dezinformisanja javnosti.

U saopštenju se ističe da su nedavno obavijestili Ministarstvo unutrašnjih poslova /MUP/ da se na društvenoj mreži "Iks" pojavio izmišljeni snimak, najvjerovatnije nastao upotrebom vještačke inteligencije, navodnog gostovanja predsjednika Republike na Radiju Republike Srpske.

Iz Službe predsjednika naglasili su da je sadržaj snimka navodnog gostovanja predsjednika Dodika apsolutno lažan, te da su MUP obavijestili kako bi bila spriječena njegova dalja reprodukcija i dijeljenje.

U saopštenju se dodaje da Služba predsjednika, kao ni sam predsjednik Dodik niti su kvalifikovali djelo, niti je zatraženo od MUP-da podnosi ili ne podnosi prijavu, već da djeluje u skladu sa svojim ovlašćenjima.

(Srna) Foto: Srna 

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

TEŠKO NAMA

27.09.2023 19:40

Drži narod u strahu.

ODGOVORITE
Name

Re

27.09.2023 23:56

Normalno da drzi u strahu kad je on sam strasljiv i misli tako je najbolje!!!

Name

Orao

27.09.2023 21:40

Kakvu prijavu kad Ronhil zna sta god ko kaze za njega je istina ,pa zasto bi podnio Prijavu

ODGOVORITE
Name

Super

27.09.2023 22:10

Pošto nam milicija nema pametnija posla, sad će da kopaju po internetu i društvenim mrežama ko je kakve gluposti postavio ! Pošto obožavam Novaka Đoković, isto tako tražim od MUPA da uhapsi i osudi osobu koja je postavila video, kako "Zmaj od Šipova" gusla na Novakovom meču ! U čemu je razlika ?

ODGOVORITE