МУП Српске доставио корисне податке Црној Гори

"Министарство унутрашњих послова Републике Српске има сарадњу са надлежним институцијама Црне Горе на високом нивоу"

Регион 27.09.2023 | 18:54
МУП Српске доставио корисне податке Црној Гори

Министарство унутрашњих послова Републике Српске доставило је податке Управи полиције Црне Горе који су се показали корисним у случају "Тунел", саопштили су из МУП-а Републике Српске за портал РТЦГ.

"Министарство унутрашњих послова Републике Српске има сарадњу са надлежним институцијама Црне Горе на високом нивоу. У оквиру предмета 'Тунел' доставили смо Управи полиције Црне Горе релевантна сазнања којима смо располагали, а која су се показала корисним за ту истрагу", саопштили су из МУП-а РС.

Осумњичени су након откривања тунела напустили територију Црне Горе, а истражни органи вјерују да је дио њих прешао на територију БиХ, због чега је у току опсежна потрага.

Полиција је на трагу и жени која је помагала копачима тунела.

У питању је Катарина Баћовић. По незваничним информацијама, истражитељи провјеравају да ли је Баћовић злоупотријебила и предмете и податке којима је приступ имала њена мајка, која је запослена је у писарници Вишег суда у Подгорици.

Од прије неколико дана, Катарини Баћовић се губи сваки траг, док је њена мајка саслушана.

Тужилац Марко Мугоша донио је наредбу о спровођењу истраге против ухапшеног Подгоричанина Предрага Миротића (32), четворице бјегунаца из Лознице - Вељка Марковића (32), његовог стрица Милана Марковића (53), Дејана Јовановића (30) и Владимира Ерића (32) који су, како се сумња, од краја јула до 11. септембра копали тунел до судског депоа.

Министар унутрашњих послова Филип Аџић раније је саопштио да су осумњичени напустили Црну Гору 11. септембра, истог дана када је тунел до депоа откривен и то у мањим групама.

Копали од јула, четири дана износили ствари 

У депо Вишег суда у Подгорици проваљено је 8. септембра, а лопови су материјалне доказе похрањене у тој просторији крали до 11. септембра, утврђено је истрагом подгоричког тужилаштва и полиције, сазнају Вијести.

Према истим информацијама, истрагом је до сада утврђено да су у том периоду ушли у просторије депоа, у којем су извршили преглед и претурање више ствари и предмета у којима се воде или су завршени судски поступци, али и да су обили закључану канцеларију у којој се налази оружје.

“И противправно одузели и присвојили - револвер ‘ЦЗ’ модел 83/84 калибра 357, магнум, фабрички број 67**2, пиштољ марке ‘застава’ калибра 6,35, фабрички број Е*******0, пиштољ марке ‘ЦЗ’ модел М57, калибра 7,62, фабрички број Ц-****2, пиштољ-револвер марке ‘ЛАНХАМ МК ИИИ магнум 357 ЦТГ’, фабрички број 9****Л, пиштољ - револвер марке ‘магнум 357 - СМИТХ WЕССОН’, фабрички број Д*****5, модел 13-1 и пушка марке ‘БАИКАЛ’ број Х***2, ловачка пушка марке ‘БАИКАЛ’ модел ИЈ-27Е, фабрички број 1***0, пиштољ марке ‘Рр-51 ПОЛИЦЕ’, калибра 7,65 мм, фабрички број 6****4 и пиштољ марке ‘ЦЗ’ модел М 70, калибра 7,6 мм, избрисаног фабричког броја”, пише у списима у које су Вијести имале увид.

Вијести сазнају да је, из предмета који се воде пред Вишим судом, у намјери спречавања и отежавања доказивања, крими-екипа украла и пиштољ “Зораки” М 906Б калибра 7,65 мм и шест метака у оквиру, затим “бровинг” фабричког броја Y***7, још један НН марке и броја калибра 7,65 мм, затим “ЦЗ”, модел 75 ЛУГЕР, фабричког броја 6**9, “ЦЗ” модел 57 калибра 7,62 мм без фабричког броја...

Из тих предмета украден је и “Валтер Цреед” калибра 9 мм, са ког је механички уклоњен фабрички број, затим “ГЛОК” фабричког броја Б*****4, “ЦЗ” модел 57 калибра 7,62 ТТ на ком је уништен фабрички број.

“И ‘ЦЗ ПАРА’, калибра 9 мм, фабричког броја 6***6 и пушке марке ‘црвена застава’ калибра 223 реминг, фабричког броја 1***7”.

Оружје су, тврде истражитељи, кроз претходно направљени тунел 11. септембра однијели са собом до подрума, а затим га смјестили у кофере и најлонске кесе и са собом их одвезли такси возилом до стана на Забјелу...пишу подгоричке Вијести.

(БН/Вијести.ме)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Само никако

27.09.2023 22:31

да казу ко је убио Давида и остале ? То је приватна полиција која стити највеце мафијасе у земљи, заједно са корумпираним сефовима. То није народна полиција.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Возућа

28.09.2023 07:47

Ја мислим да ту има рудоњиних мутних радњи. То је сигурно спрега рудоња и бивши криминални режим РЦГ.

ОДГОВОРИТЕ