MUP Srpske dostavio korisne podatke Crnoj Gori

"Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske ima saradnju sa nadležnim institucijama Crne Gore na visokom nivou"

Region 27.09.2023 | 18:54
MUP Srpske dostavio korisne podatke Crnoj Gori

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske dostavilo je podatke Upravi policije Crne Gore koji su se pokazali korisnim u slučaju "Tunel", saopštili su iz MUP-a Republike Srpske za portal RTCG.

"Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske ima saradnju sa nadležnim institucijama Crne Gore na visokom nivou. U okviru predmeta 'Tunel' dostavili smo Upravi policije Crne Gore relevantna saznanja kojima smo raspolagali, a koja su se pokazala korisnim za tu istragu", saopštili su iz MUP-a RS.

Osumnjičeni su nakon otkrivanja tunela napustili teritoriju Crne Gore, a istražni organi vjeruju da je dio njih prešao na teritoriju BiH, zbog čega je u toku opsežna potraga.

Policija je na tragu i ženi koja je pomagala kopačima tunela.

U pitanju je Katarina Baćović. Po nezvaničnim informacijama, istražitelji provjeravaju da li je Baćović zloupotrijebila i predmete i podatke kojima je pristup imala njena majka, koja je zaposlena je u pisarnici Višeg suda u Podgorici.

Od prije nekoliko dana, Katarini Baćović se gubi svaki trag, dok je njena majka saslušana.

Tužilac Marko Mugoša donio je naredbu o sprovođenju istrage protiv uhapšenog Podgoričanina Predraga Mirotića (32), četvorice bjegunaca iz Loznice - Veljka Markovića (32), njegovog strica Milana Markovića (53), Dejana Jovanovića (30) i Vladimira Erića (32) koji su, kako se sumnja, od kraja jula do 11. septembra kopali tunel do sudskog depoa.

Ministar unutrašnjih poslova Filip Adžić ranije je saopštio da su osumnjičeni napustili Crnu Goru 11. septembra, istog dana kada je tunel do depoa otkriven i to u manjim grupama.

Kopali od jula, četiri dana iznosili stvari 

U depo Višeg suda u Podgorici provaljeno je 8. septembra, a lopovi su materijalne dokaze pohranjene u toj prostoriji krali do 11. septembra, utvrđeno je istragom podgoričkog tužilaštva i policije, saznaju Vijesti.

Prema istim informacijama, istragom je do sada utvrđeno da su u tom periodu ušli u prostorije depoa, u kojem su izvršili pregled i preturanje više stvari i predmeta u kojima se vode ili su završeni sudski postupci, ali i da su obili zaključanu kancelariju u kojoj se nalazi oružje.

“I protivpravno oduzeli i prisvojili - revolver ‘CZ’ model 83/84 kalibra 357, magnum, fabrički broj 67**2, pištolj marke ‘zastava’ kalibra 6,35, fabrički broj E*******0, pištolj marke ‘CZ’ model M57, kalibra 7,62, fabrički broj C-****2, pištolj-revolver marke ‘LANHAM MK III magnum 357 CTG’, fabrički broj 9****L, pištolj - revolver marke ‘magnum 357 - SMITH WESSON’, fabrički broj D*****5, model 13-1 i puška marke ‘BAIKAL’ broj H***2, lovačka puška marke ‘BAIKAL’ model IJ-27E, fabrički broj 1***0, pištolj marke ‘Rr-51 POLICE’, kalibra 7,65 mm, fabrički broj 6****4 i pištolj marke ‘CZ’ model M 70, kalibra 7,6 mm, izbrisanog fabričkog broja”, piše u spisima u koje su Vijesti imale uvid.

Vijesti saznaju da je, iz predmeta koji se vode pred Višim sudom, u namjeri sprečavanja i otežavanja dokazivanja, krimi-ekipa ukrala i pištolj “Zoraki” M 906B kalibra 7,65 mm i šest metaka u okviru, zatim “broving” fabričkog broja Y***7, još jedan NN marke i broja kalibra 7,65 mm, zatim “CZ”, model 75 LUGER, fabričkog broja 6**9, “CZ” model 57 kalibra 7,62 mm bez fabričkog broja...

Iz tih predmeta ukraden je i “Valter Creed” kalibra 9 mm, sa kog je mehanički uklonjen fabrički broj, zatim “GLOK” fabričkog broja B*****4, “CZ” model 57 kalibra 7,62 TT na kom je uništen fabrički broj.

“I ‘CZ PARA’, kalibra 9 mm, fabričkog broja 6***6 i puške marke ‘crvena zastava’ kalibra 223 reming, fabričkog broja 1***7”.

Oružje su, tvrde istražitelji, kroz prethodno napravljeni tunel 11. septembra odnijeli sa sobom do podruma, a zatim ga smjestili u kofere i najlonske kese i sa sobom ih odvezli taksi vozilom do stana na Zabjelu...pišu podgoričke Vijesti.

(BN/Vijesti.me)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Samo nikako

27.09.2023 22:31

da kazu ko je ubio Davida i ostale ? To je privatna policija koja stiti najvece mafijase u zemlji, zajedno sa korumpiranim sefovima. To nije narodna policija.

ODGOVORITE
Name

Vozuća

28.09.2023 07:47

Ja mislim da tu ima rudonjinih mutnih radnji. To je sigurno sprega rudonja i bivši kriminalni režim RCG.

ODGOVORITE