Када ће бити исплаћена штета пољопривредницима

Народни посланик и члан Предсједништва Народног фронта Радислав Дончић питао је, на сједници Народне скупштине Републике Српске, министра пољопривреде Саву Минића кад ће и како ратарима, воћарима и повртларима исплатити штете настале услед елементарних непогода. 

Република Српска 27.09.2023 | 17:09
Када ће бити исплаћена штета пољопривредницима

Министар му је, између осталог, рекао: “То је комплексно питање, треба времена за концизан одговор, записнике из локалних заједница доставили смо Парламентарној скупштини БиХ." 

Дончића је даље занимало шта са пољопривредом у Републици Српској има Парламентарна скупштина Босне и Херцеговине. ,,Је ли то, министре, спремате нови пренос надлежности?", питао је Дончић.

Министар даље наводи: ,,Кумулативна штета је 25 милиона, планирали смо исплатити 8 милиона, а сад би могли 2, али се воћари и повртлари нису изјаснили како да им рачунамо насталу штету."

Дончић тврди да то, у преводу,  значи ,,паре нису проблем, пара нема".

 И на крају закључи министар да морамо бити свјесни да нас је захватило суперћелијско невријеме.

,,Нема министре тог невремена и елементарне непогоде  који се могу мјерити са актуелним режимом", порчује Дончић и додаје: ,,Иза суперћелијске олује нешто и претекне, а иза вас неће остати ништа. Ви сте комбинација суперћелијских олуја, најезде скакаваца и свих осталих пошасти које свијет познаје. Да ли ће суперћелијске олује утицати само на исплату штете пољопривредницима или ће последице претпјети и куповина софтвера, аутомобила, авиона и осталих бесмислених и беспотребних ствари преко којих бесрамно већ годинама крадете новац из буџета?"

(БН) Фото: Архива

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

врцо

27.09.2023 17:33

Озбиљно се о том проблему расправљало и бит ће реализирано кад на врби грожђе роди,ааахахааааааа

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јаран

27.09.2023 18:02

Кад смањите 60%плату посланицима и осталим будјетлијама...и портиру ....

ОДГОВОРИТЕ
Name

А

27.09.2023 18:11

Што те боли таки за њих? Бог дао бог узео, сад нека чекају. Ти сигурно имаш

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дончићу,

27.09.2023 18:18

Већ уназад неколико година пољопривредници страдају, или је суша, или је поплава, или мраз... Зашто се ти исти пољопривредници некад не запитају, можда би ми било паметно некад ово и осигурати код неке осигуравајуће куће и бити сигурни да ће им бар дио штете бити плаћен. Не може се гледати да држава плати све што је уништено. Тако је свугде у свету.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ДОК ХОЛИДЕЈ

27.09.2023 23:10

ОНДА НЕК ДРЖАВА УКИНЕ АКЦИЗЕ НА ГОРИВО И НЕКА НАМ ИИЗВАДИ РУКЕ ИЗ ЏЕПОВА И ОНДА НАМ НЕТРЕБА ПОМОЋ. А ТЕ ОСИГУРАВАЈУЋЕ КУЋЕ СУ ОБИЧНО У ВЛАСНИШТВУ ПОДОБНИ ПОЛИТИЧАРА И ОД ТОГА НЕМА НИШТА,АКО ЈЕ КИША НЕШТО УНИШТИЛА РЕЋЕ А ГДЈЕ ВАМ ЈЕ КИШОБРАН ИТД.

Name

Младен

27.09.2023 18:46

Донцицу ста би са окупљањем незадовољни бораца,тоси најавио, акоме памет слузи,или и ти ко ценицка кад треба пара распалис ,кад добијес ,усутисе

ОДГОВОРИТЕ
Name

ПИТАМ

28.09.2023 07:41

ДОНЦИЦУ СТА БИ У ГРАДИСЦИ НА ПРОТЕСТУ ПОЉОПРИВРЕДНИКА? БИЛО 13 ЉУДИ, СТА ЈЕ РЕЦИ???????

ОДГОВОРИТЕ