Kada će biti isplaćena šteta poljoprivrednicima

Narodni poslanik i član Predsjedništva Narodnog fronta Radislav Dončić pitao je, na sjednici Narodne skupštine Republike Srpske, ministra poljoprivrede Savu Minića kad će i kako ratarima, voćarima i povrtlarima isplatiti štete nastale usled elementarnih nepogoda. 

Republika Srpska 27.09.2023 | 17:09
Kada će biti isplaćena šteta poljoprivrednicima

Ministar mu je, između ostalog, rekao: “To je kompleksno pitanje, treba vremena za koncizan odgovor, zapisnike iz lokalnih zajednica dostavili smo Parlamentarnoj skupštini BiH." 

Dončića je dalje zanimalo šta sa poljoprivredom u Republici Srpskoj ima Parlamentarna skupština Bosne i Hercegovine. ,,Je li to, ministre, spremate novi prenos nadležnosti?", pitao je Dončić.

Ministar dalje navodi: ,,Кumulativna šteta je 25 miliona, planirali smo isplatiti 8 miliona, a sad bi mogli 2, ali se voćari i povrtlari nisu izjasnili kako da im računamo nastalu štetu."

Dončić tvrdi da to, u prevodu,  znači ,,pare nisu problem, para nema".

 I na kraju zaključi ministar da moramo biti svjesni da nas je zahvatilo superćelijsko nevrijeme.

,,Nema ministre tog nevremena i elementarne nepogode  koji se mogu mjeriti sa aktuelnim režimom", porčuje Dončić i dodaje: ,,Iza superćelijske oluje nešto i pretekne, a iza vas neće ostati ništa. Vi ste kombinacija superćelijskih oluja, najezde skakavaca i svih ostalih pošasti koje svijet poznaje. Da li će superćelijske oluje uticati samo na isplatu štete poljoprivrednicima ili će posledice pretpjeti i kupovina softvera, automobila, aviona i ostalih besmislenih i bespotrebnih stvari preko kojih besramno već godinama kradete novac iz budžeta?"

(BN) Foto: Arhiva

Komentari / 7

Ostavite komentar
Name

vrco

27.09.2023 17:33

Ozbiljno se o tom problemu raspravljalo i bit će realizirano kad na vrbi grožđe rodi,aaahahaaaaaaa

ODGOVORITE
Name

Jaran

27.09.2023 18:02

Kad smanjite 60%platu poslanicima i ostalim budjetlijama...i portiru ....

ODGOVORITE
Name

А

27.09.2023 18:11

Што те боли таки за њих? Бог дао бог узео, сад нека чекају. Ти сигурно имаш

ODGOVORITE
Name

Dončiću,

27.09.2023 18:18

Već unazad nekoliko godina poljoprivrednici stradaju, ili je suša, ili je poplava, ili mraz... Zašto se ti isti poljoprivrednici nekad ne zapitaju, možda bi mi bilo pametno nekad ovo i osigurati kod neke osiguravajuće kuće i biti sigurni da će im bar dio štete biti plaćen. Ne može se gledati da država plati sve što je uništeno. Tako je svugde u svetu.

ODGOVORITE
Name

DOK HOLIDEJ

27.09.2023 23:10

ONDA NEK DRŽAVA UKINE AKCIZE NA GORIVO I NEKA NAM IIZVADI RUKE IZ DŽEPOVA I ONDA NAM NETREBA POMOĆ. A TE OSIGURAVAJUĆE KUĆE SU OBIČNO U VLASNIŠTVU PODOBNI POLITIČARA I OD TOGA NEMA NIŠTA,AKO JE KIŠA NEŠTO UNIŠTILA REĆE A GDJE VAM JE KIŠOBRAN ITD.

Name

Mladen

27.09.2023 18:46

Doncicu sta bi sa okupljanjem nezadovoljni boraca,tosi najavio, akome pamet sluzi,ili i ti ko cenicka kad treba para raspalis ,kad dobijes ,usutise

ODGOVORITE
Name

PITAM

28.09.2023 07:41

DONCICU STA BI U GRADISCI NA PROTESTU POLJOPRIVREDNIKA? BILO 13 LJUDI, STA JE RECI???????

ODGOVORITE