У село се не може, косовска полиција провјерава све

У село Бањска у општини Звечан, јутрос се и даље не може ући ни изаћи, након што је јуче, после покушаја Срба да блокирају пут у том селу, дошло до сукоба у којем је погинуло троје Срба и један припадник косовске полиције.

Србија 25.09.2023 | 08:59
У село се не може, косовска полиција провјерава све

Сви прилази Бањској и даље су блокирани, а безбедносна ситуација још увек напета.

Наием, дан након што је, после покушаја групе Срба да блокирају пут у селу Бањска на Косову и Метохији, дошло до оружаног сукоба у којем је погинуло троје нападача и један припадник косовске полиције, сви прилази Бањској су и даље блокирани јаким снагама полиције, а око села је распоређен велики број полицајаца у оклопним возилима. Безбедносна ситуација је још увек напета, тврди полиција у Приштини, преноси РТС.

Сви прилази селу Бањска, у којем је у недељу дошло до оружаног сукоба групе Срба са косовском полицијом, и даље су блокирани јаким снагама полиције. Око села је распоређен велики број полицајаца у оклопним возилима.

Саобраћај из правца Рашке према Лепосавићу је блокиран, док је могуће проћи из правца Лепосавића према централној Србији.

У вечерњим сатима је интензитет оружаних дејстава смањен, али је безбедносна ситуација још увек напета, тврди тамошња полиција додајући да је током ноћи наставила акцију претраге ширег подручја села.

Синоћ је у вечерњим сатима ухапшен још један "нападач на припаднике полиције", а до сада су, према последњим информацијама, убијена укупно три нападача, док су ухапшена два, као и четири особе које су затечене са недозвољеном опремом за радио комуникацију, а за које се сумња да су повезани са групом.

Тужилаштво је саопштило да се на лицу места наставља увиђај и да се ухапшенима на терет стављају тешка дела против уставног поретка и безбедности – напад на уставни поредак и припремање теротистичких аката.

Ухапшенима је одређено задржавање до 48 сати и за очекивати је да током дана буду изведени пред судију за претходни поступак.

Током акције хапшења, заплењена су возила напуњена значајним количинама наоружања разних врста. Из Приштине су саопштили да проверавају и вернике који су јучерашњи дан провели у манастиру Бањска, како би се утврдило да ли међу њима има нападача на полицију или њихових помагача.

Председник Србије Александар Вучић рекао је синоћ да је јучерашњи дан био најтежи за Србију и српски народ још од 2004. и 2008. године. Истакао је да је убиство полицајца за осуду и нешто што никоме није било потребно, али и упозорио да Аљбин Курти жели да уведе Србију у сукоб са НАТО-ом.

Сва три прилаза селу Бањска, из правца Звечана, Зубиног Потока и са магистралног пута Косовска Митровица-Лепосавић су блокирана.

(Курир.рс/Косово онлине/РТС)  Фото:Косовоонлине

Коментари / 9

Оставите коментар
Name

АР

25.09.2023 09:59

Тако И треба

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зв

25.09.2023 12:45

Ста треба?! Лако је паметовати за тастатуром. Не потпаљујте несрецу никоме. Ти ако зелис рат и проблеме, тако ти у куци било

Name

Истина

25.09.2023 11:35

Нема нигдје на свијету да би било другачије. Ко их снабдијева оружјем и униформама,од чега живе а нико не ради.Знамо сви да Албанци нису цвијеће али овај народ је заведен,

ОДГОВОРИТЕ
Name

Харченко

25.09.2023 11:42

И ми желимо исто што и наш брат Аљбин. Да се Србија сукоби са НАТО м да би нама мало лакнуло. Још да пукне у БиХ, па да се посветимо спрцијалној акцији.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јоја

25.09.2023 12:12

Талацка криза над српским народом

ОДГОВОРИТЕ
Name

ПОСМАТРАЧ

25.09.2023 12:25

И шта су Срби добили бојкотом избора,ништа само горе стање по њих?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ици це на то

25.09.2023 12:28

Изоловање мјеста са свих страна једно по једно малтретирање породица по куцама теротисање убијање и прогон....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мики11

25.09.2023 12:32

Хероји побегли оставили невине. Сад "хороје" хвале а зале сиротињу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Фед

25.09.2023 13:07

Је ли дозвољено имати легално оволике колицине орузја

ОДГОВОРИТЕ