Борељ: Чињенице о нападу морају бити утврђене

Најоштрије осуђујем ужасан напад наоружане банде на припаднике косовске полиције у Бањској на северу Косова, у којем је један полицајац мртав, а два повређена. Све чињенице о нападу морају бити утврђене. Одговорни починиоци морају се суочити са правдом, реаговао је и високи европски представник Жозеп Борељ.

Свијет 24.09.2023 | 14:55
Борељ: Чињенице о нападу морају бити утврђене

После вести да је ноћас у овом селу, у заседи убијен наредник косовске полиције и два полицајца рањена, главна вест се преселила на сукобе који и даље трају око самог манастира.

Сама Епархија је потврдила је група наоружаних, маскираних људи са оклопним возилима јутрос провалила у манастирску порту пробивши оклопним возилима закључану манастирску капију.

Косовски премијер је на хитној конференцији за медије после седнице Савета безбедности, саопштио да се ради о професионалним војно-полицијским снагама које су ушле на територију Косова, те да су косовске снаге тренутно опколиле у самој Бањској 30 тешко наоружаних људи, позивајући их да се предају.

У окружењу у којем се пуца још увек су и сами становници села, а то потврђује и сам Борељ.

„Више је невиних живота угрожено у сукобима који још увек трају у околини манастира Бањска. Ови напади морају одмах да престану“, саопштио је.

Еулекс, као други безбедоносно одговоран степен је на терену и у блиском контакту са властима и КФОР-ом.

ЕУ и њене државе чланице поново позива све актере да раде на деескалацији ситуације на северу Косова, поновио је Борељ, оно што месецима говоре званичници из ЕУ.

(<стронг>КоССев) Фото: Агенције

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

ББ

24.09.2023 15:06

А када нападају Србе, ником ниста.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Арандјел

24.09.2023 15:06

И кад се утврде чињенице да су шиптари криви, биће ником ништа, хајде мало сви да попустите....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Игор

24.09.2023 15:10

Ето вам Курти, он је јутрос знао све чињенице ( да су Срби, да је Београд организатор,...), нека вам објасни он пошто зна! Све је ово ваша заједничка игра, због које недужни народ испашта. Ко зна шта ће све бити... Сада је тероризам а када је овк нападала Српску полицију тада сте им дали подршку и није био тероризам!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Да

24.09.2023 15:22

Као тунел у Подгорици, паљење ИРБа у Републици Српској итд, је... ли вам м... западњацку

ОДГОВОРИТЕ
Name

Прасеци

24.09.2023 16:44

Посаљите два дрона и готова ствар, ако хоцес да ријесис несто, мозес.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ИСТИНА

24.09.2023 20:04

Лицемјери бјелосвјетски, сити смо ваше забринутости и паљења ватре у рукавицама!

ОДГОВОРИТЕ