Оригиналан начин борбе против кварова на ауту (ФОТО)

Како спријечити потенцијалне кварове на возилима на које вам указују сигналне лампице, поготово оне црвене, а и жуте (које упозоравају)?

Регион 24.09.2023 | 13:26
Оригиналан начин борбе против кварова на ауту (ФОТО)

Најједноставнији и најисправнији одговор био би – одласком у сервис. Но неки возачи ће занемарити оно што се чини упутним и возити даље… Један је таксиста сада ријешио проблем контролних лампица, али на оригиналан начин, који није у складу с уобичајеним нормама понашања, преноси Ревија ХАК.

У њемачком граду Бохуму полицајци су гледали како путници улазе у једно такси возило. Полицијски службеници су примијетили неисправну расвјету и хтјели су да скрену пажњу таксисти на тај недостатак. Оно што су тада открили досад нису доживјели.

На инструмент табли у првом тренутку све је било у реду, али помнијим прегледом полицијски службеници открили су да су дијелови интрумент табле били прекривени љепљивом црном траком. Наиме, возач се против свих неисправности возила одлучио борити њиховим прикривањем, а не поправком. Када су полицијски службеници одлијепили траке имали су шта и да виде: многе лампице су биле укључене (АБС система, менаџмента мотора, ЕСП-а…).

Техничким прегледом утврђено је да су и кочиони дискови те мотор и диференцијал аутомобила били изузетно истрошени. Филтер за гориво висио је у моторном простору и брусио га је клинасти ремен. На таксију је техничким прегледом пронађено 39 недостатака.

(БН) Фото: Полизеи Боцхум

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

ре

24.09.2023 17:08

Затварање очију на болести и њихове симптоме није решење проблема, него бежање од проблема и игнорисање проблема.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Теско народу

24.09.2023 22:31

Мислим да је ово резултат прилицно непоузданих, компликованих новијих мотора и сензора у возилима.Прескупе поправке,лоси резервни делови и термини (од две до пет седмице) код механицара.Не браним ја неког таксисту негде.Зелим да разумем засто се несто десава.

ОДГОВОРИТЕ