Originalan način borbe protiv kvarova na autu (FOTO)

Kako spriječiti potencijalne kvarove na vozilima na koje vam ukazuju signalne lampice, pogotovo one crvene, a i žute (koje upozoravaju)?

Region 24.09.2023 | 13:26
Originalan način borbe protiv kvarova na autu (FOTO)

Najjednostavniji i najispravniji odgovor bio bi – odlaskom u servis. No neki vozači će zanemariti ono što se čini uputnim i voziti dalje… Jedan je taksista sada riješio problem kontrolnih lampica, ali na originalan način, koji nije u skladu s uobičajenim normama ponašanja, prenosi Revija HAK.

U njemačkom gradu Bohumu policajci su gledali kako putnici ulaze u jedno taksi vozilo. Policijski službenici su primijetili neispravnu rasvjetu i htjeli su da skrenu pažnju taksisti na taj nedostatak. Ono što su tada otkrili dosad nisu doživjeli.

Na instrument tabli u prvom trenutku sve je bilo u redu, ali pomnijim pregledom policijski službenici otkrili su da su dijelovi intrument table bili prekriveni ljepljivom crnom trakom. Naime, vozač se protiv svih neispravnosti vozila odlučio boriti njihovim prikrivanjem, a ne popravkom. Kada su policijski službenici odlijepili trake imali su šta i da vide: mnoge lampice su bile uključene (ABS sistema, menadžmenta motora, ESP-a…).

Tehničkim pregledom utvrđeno je da su i kočioni diskovi te motor i diferencijal automobila bili izuzetno istrošeni. Filter za gorivo visio je u motornom prostoru i brusio ga je klinasti remen. Na taksiju je tehničkim pregledom pronađeno 39 nedostataka.

(BN) Foto: Polizei Bochum

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

re

24.09.2023 17:08

Zatvaranje očiju na bolesti i njihove simptome nije rešenje problema, nego bežanje od problema i ignorisanje problema.

ODGOVORITE
Name

Tesko narodu

24.09.2023 22:31

Mislim da je ovo rezultat prilicno nepouzdanih, komplikovanih novijih motora i senzora u vozilima.Preskupe popravke,losi rezervni delovi i termini (od dve do pet sedmice) kod mehanicara.Ne branim ja nekog taksistu negde.Zelim da razumem zasto se nesto desava.

ODGOVORITE