Случај "тунел" ЦГ: Осумњичен аутомеханичар

Један од осумњичених за копање тунела испод Вишег суда у Подгорици, Владимир Ерић, запослен је као аутомеханичар.

Регион 23.09.2023 | 13:22
Случај "тунел" ЦГ: Осумњичен аутомеханичар

Трагом информација које је јуче на конференцији за медије објавио министар унутрашњих послова Филип Аџић, који је открио идентитет четири особе осумњичене за копање тунела од приватног стана до депоа Вишег суда, дошли смо до података да је један од осумњичених Владимир Ерић запослен у аутомеханичарској радњи.

Такође, претресено је неколико ћелија у Управи за извршење кривичних сакција /УИКС/ и том приликом је одузето више телефона да би се утврдило да ли су њихови корисници повезани са групом осумњиченом за случај "тунел".

"У сарадњи са УИКС-ом и размјеном оперативних података извршен је претрес више просторија у истражном затвору. Одузето је више телефона који ће бити предмет даљих вјештачена и утврђивања евентуалне повезаности одређених особа са случајем `Тунел`", јавили су црногорски медији позивајући се на изворе блиске истрази.

Исти извор је потврдио наводе о утврђивању идентитета особе са лажних исправа на име Андријана Марић и да се сумња да је ријеч о Кристини Баћовић.

Према незваничним информацијама, истражитељи провјеравају да ли је Баћовићева злоупотријебила и своју мајку запослену у писарници Вишег суда у Подгорици. "Вијести" су раније објавиле да се Кристини Баћовић губи сваки траг, док је њена мајка саслушана.

Црногорској полицији је у понедјељак, 11. септембра, пријављено је да је обијен депо Вишег суда у Подгорици. Према подацима црногорских државних органа, у посљедње двије и по године у овај депо је смјештено око 9,5 тона различитих врста дроге, од чега око двије тоне кокаина и седам тона марихуане.

Осим дроге, у депоу се чувају и документа од значаја за друге поступке, а такође и предмети којима су извршена друга кривична дјела, а која се чувају као доказни материјал.

Вршилац дужности директора Управе полиције Црне Горе Никола Терзић изјавио је раније да полиција зна ко је копао тунел, наводећи да ће кривичном пријавом бити обухваћено шест лица, од којих су четири држављани Србије. Он је рекао и да је инвеститор копања тунела до депоа Вишег суда у Подгорици озбиљна криминална група из Црне Горе. 

(РТЦГ)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Па наравно

23.09.2023 16:09

Ауто механицар, тговац мозда неки водоинсталатер. Недо Бог негог политицара, судију, министра. Мафијо западна удбаска

ОДГОВОРИТЕ
Name

А чистачице

23.09.2023 17:26

Нема?? Е па Људи моји није то могло проћи без Чистачице,или ти по новом ХИГИЈЕНИЧАРКЕ,какав судија,какви бакрачи,Па механичар зна гдје је судија и у коју Фијоку односно Ладицу оставио Оружје и сва документа,Ма само механичара стиснут и ону хигијеничарку ако је и нема измислит је треба. Да да нека се научи како се ради,Аферим за Црногорце,