Slučaj "tunel" CG: Osumnjičen automehaničar

Jedan od osumnjičenih za kopanje tunela ispod Višeg suda u Podgorici, Vladimir Erić, zaposlen je kao automehaničar.

Region 23.09.2023 | 13:22
Slučaj "tunel" CG: Osumnjičen automehaničar

Tragom informacija koje je juče na konferenciji za medije objavio ministar unutrašnjih poslova Filip Adžić, koji je otkrio identitet četiri osobe osumnjičene za kopanje tunela od privatnog stana do depoa Višeg suda, došli smo do podataka da je jedan od osumnjičenih Vladimir Erić zaposlen u automehaničarskoj radnji.

Takođe, pretreseno je nekoliko ćelija u Upravi za izvršenje krivičnih sakcija /UIКS/ i tom prilikom je oduzeto više telefona da bi se utvrdilo da li su njihovi korisnici povezani sa grupom osumnjičenom za slučaj "tunel".

"U saradnji sa UIКS-om i razmjenom operativnih podataka izvršen je pretres više prostorija u istražnom zatvoru. Oduzeto je više telefona koji će biti predmet daljih vještačena i utvrđivanja eventualne povezanosti određenih osoba sa slučajem `Tunel`", javili su crnogorski mediji pozivajući se na izvore bliske istrazi.

Isti izvor je potvrdio navode o utvrđivanju identiteta osobe sa lažnih isprava na ime Andrijana Marić i da se sumnja da je riječ o Кristini Baćović.

Prema nezvaničnim informacijama, istražitelji provjeravaju da li je Baćovićeva zloupotrijebila i svoju majku zaposlenu u pisarnici Višeg suda u Podgorici. "Vijesti" su ranije objavile da se Кristini Baćović gubi svaki trag, dok je njena majka saslušana.

Crnogorskoj policiji je u ponedjeljak, 11. septembra, prijavljeno je da je obijen depo Višeg suda u Podgorici. Prema podacima crnogorskih državnih organa, u posljednje dvije i po godine u ovaj depo je smješteno oko 9,5 tona različitih vrsta droge, od čega oko dvije tone kokaina i sedam tona marihuane.

Osim droge, u depou se čuvaju i dokumenta od značaja za druge postupke, a takođe i predmeti kojima su izvršena druga krivična djela, a koja se čuvaju kao dokazni materijal.

Vršilac dužnosti direktora Uprave policije Crne Gore Nikola Terzić izjavio je ranije da policija zna ko je kopao tunel, navodeći da će krivičnom prijavom biti obuhvaćeno šest lica, od kojih su četiri državljani Srbije. On je rekao i da je investitor kopanja tunela do depoa Višeg suda u Podgorici ozbiljna kriminalna grupa iz Crne Gore. 

(RTCG)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Pa naravno

23.09.2023 16:09

Auto mehanicar, tgovac mozda neki vodoinstalater. Nedo Bog negog politicara, sudiju, ministra. Mafijo zapadna udbaska

ODGOVORITE
Name

A čistačice

23.09.2023 17:26

Nema?? E pa Ljudi moji nije to moglo proći bez Čistačice,ili ti po novom HIGIJENIČARKE,kakav sudija,kakvi bakrači,Pa mehaničar zna gdje je sudija i u koju Fijoku odnosno Ladicu ostavio Oružje i sva dokumenta,Ma samo mehaničara stisnut i onu higijeničarku ako je i nema izmislit je treba. Da da neka se nauči kako se radi,Aferim za Crnogorce,