Писмо амбасадора ОЕБС-а упућено на погрешну адресу

Отворено писмо амбасадора ОЕБС у БиХ Брајана Агелера, упућено народним посланицима, непотребно је, јер је упућено на погрешну адресу.

Република Српска 22.09.2023 | 12:14
Писмо амбасадора ОЕБС-а упућено на погрешну адресу

Ово је рекао Игор Црнадак, шеф Клуба посланика ПДП у Народној скупштини Републике Српске. 

- Амбасадору Агелеру, као и другим значајним међународним представницима у БиХ, познато је да је Република Српска друштво и систем у којем све институције контролише једна странка, СНСД и њихов лидер. Влада Републике Српске, а што је најгоре и Народна скупштина Републике Српске, доносе тачно оне одлуке које им издиктира врх СНСД – рекао је Црнадак. 

Наводи да је Канцеларија за демократске институције и људска права ОЕБС-а, коју у својој изјави спомиње амбасадор, урадила је врло детаљан и професионалан извјештај о Општим изборима 2018. године.

- Извјештај је прецизно навео, уз примјере и видео доказе, на које све начине је пријећено бирачима у Републици Српској, како су били уцјењивани, како је јавни сервис РТРС организовано блатио опозицију и  искључиво је у функцији СНСД-а, итд... - рекао је Црнадак. 

Додаје да је као тадашњи министар иностраних послова лично сам посјетио сједиште Канцеларије у Варшави и захвалио се тадашњем генералном секретару ОЕБС на одлично урађеном послу, јер су дотадашњи извјештаји били начелни и бескорисни. 

- Међутим, ни ОЕБС, ни ЕУ, ни други међународни "пријатељи" у наредних пет година ништа нису урадили да се ситуација промијени. Напротив, наставили су да толеришу такве праксе и повлађују диктаторском режиму у Републици Српској, што су они, с правом, схватили као поруку да могу још више повећати притисак на институције и још више ударити на слободу сваког појединца – истиче Црнадак. 

Он каже да смо, као резултат таквог приступа међународне заједнице, недавно добили криминализацију клевете у Републици Српској,  а сљедеће седмице добићемо и гашење слободе у цивилном сектору.

- Према томе, адреса за данашње писмо нису народни посланици, него је врх СНСД и можда још амбасадор ЕУ у БиХ, који овакво недемократско иживљавање назива "напретком на европском путу" – закључио је Црнадак. 

(БН) Фото: БН

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

Познавалац

22.09.2023 12:43

Игоре, на младима свијет остаје. Отац му је био човјек, са којим је у тешким временима љепше почињао дан, слава му. Ријеши се "уљеза", то важи и за Бранислава, у странци ПДП, има их и превише. Говорите народу решење. Народ је жељан "крви", неке освете. Ви немате времна да решавате хапшење Доика и те багре. Одмах морамо решавати: образовање, правду, свеколике слободе и боље односе међу људима. Ако неко сматра да је правда освета, па то је за њих субјективни доживљај. Њих мора "диктатура демократије", привести лицу правде и то би било довољно. Требамо омах систем, уруши га багра, баш скроз. Угодан дан...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Србо

22.09.2023 12:57

Још мало па ће Шмит и мрски запад како Додик каже, вас ће покажњавати, ко спомиње Инцка и Аустрију тако и Шмита и Њемачку ,трећеразредни политичари пред крај каријере дошли да се обогате.

ОДГОВОРИТЕ
Name

+

22.09.2023 13:16

Све је то тачно Црнадак. СВЕ ЗНАЈУ, А ТЕТОШЕ ДОДИКА. НЕМАЈУ ИСКРЕНУ НАМИЈЕРУ ДА ПОМОГНУ РС И НАРОДУ У ЊОЈ. Сељак.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нострадамус

22.09.2023 14:20

Није тацно НС Републике Србске је права адреса.НС Републике Србске је законодавна власт.Додик мозе да предлози ста хоце знаци он је само предлагац.Они који усвајају су одговорни,а доста одлука и резолуција сте и ви из опозиције подрзали .Додик је урадио све да НС ували у блато,дали је могуце да се појединци оперу не знам.У сваком слуцају Додик је цист он има потписе свих Вас и само мозе отици у Оебс и казе видите које све будале хоце да додју на власт мислим на посланике и позиције и опозиције.

Name

Милан

22.09.2023 15:50

Смијеш ли рећи ОЕБС-у да писмо упути Њемачком Бундестагу да престану са кршењем владавине права и антицивилизацијским понашањем због тога што су обуставили финансирање по потписаним уговорима за аутопутеве у Републици Српској, и смијеш ли њима рећи да упитају Њемачку у ком закону у Њемачкој и у ком члану закона пише да се уговори могу стопирати због политичких ултиматума!

ОДГОВОРИТЕ
Name

јер волимо српску

22.09.2023 18:08

Засто црнадак онда гласас за сваку одлуку кад је увек доноси и предлазе један цовек а он се зове додик а сад се залис кому.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гтдрмр

22.09.2023 19:36

А дајре овоме мајмуни пронадјите неку други фотографију одје изгледа ка мрзовољни идиот.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Риђан

22.09.2023 22:09

Како тако мало коментара? Шта се дешава?

ОДГОВОРИТЕ