Pismo ambasadora OEBS-a upućeno na pogrešnu adresu

Otvoreno pismo ambasadora OEBS u BiH Brajana Agelera, upućeno narodnim poslanicima, nepotrebno je, jer je upućeno na pogrešnu adresu.

Republika Srpska 22.09.2023 | 12:14
Pismo ambasadora OEBS-a upućeno na pogrešnu adresu

Ovo je rekao Igor Crnadak, šef Кluba poslanika PDP u Narodnoj skupštini Republike Srpske. 

- Ambasadoru Ageleru, kao i drugim značajnim međunarodnim predstavnicima u BiH, poznato je da je Republika Srpska društvo i sistem u kojem sve institucije kontroliše jedna stranka, SNSD i njihov lider. Vlada Republike Srpske, a što je najgore i Narodna skupština Republike Srpske, donose tačno one odluke koje im izdiktira vrh SNSD – rekao je Crnadak. 

Navodi da je Кancelarija za demokratske institucije i ljudska prava OEBS-a, koju u svojoj izjavi spominje ambasador, uradila je vrlo detaljan i profesionalan izvještaj o Opštim izborima 2018. godine.

- Izvještaj je precizno naveo, uz primjere i video dokaze, na koje sve načine je prijećeno biračima u Republici Srpskoj, kako su bili ucjenjivani, kako je javni servis RTRS organizovano blatio opoziciju i  isključivo je u funkciji SNSD-a, itd... - rekao je Crnadak. 

Dodaje da je kao tadašnji ministar inostranih poslova lično sam posjetio sjedište Кancelarije u Varšavi i zahvalio se tadašnjem generalnom sekretaru OEBS na odlično urađenom poslu, jer su dotadašnji izvještaji bili načelni i beskorisni. 

- Međutim, ni OEBS, ni EU, ni drugi međunarodni "prijatelji" u narednih pet godina ništa nisu uradili da se situacija promijeni. Naprotiv, nastavili su da tolerišu takve prakse i povlađuju diktatorskom režimu u Republici Srpskoj, što su oni, s pravom, shvatili kao poruku da mogu još više povećati pritisak na institucije i još više udariti na slobodu svakog pojedinca – ističe Crnadak. 

On kaže da smo, kao rezultat takvog pristupa međunarodne zajednice, nedavno dobili kriminalizaciju klevete u Republici Srpskoj,  a sljedeće sedmice dobićemo i gašenje slobode u civilnom sektoru.

- Prema tome, adresa za današnje pismo nisu narodni poslanici, nego je vrh SNSD i možda još ambasador EU u BiH, koji ovakvo nedemokratsko iživljavanje naziva "napretkom na evropskom putu" – zaključio je Crnadak. 

(BN) Foto: BN

Komentari / 8

Ostavite komentar
Name

Poznavalac

22.09.2023 12:43

Igore, na mladima svijet ostaje. Otac mu je bio čovjek, sa kojim je u teškim vremenima ljepše počinjao dan, slava mu. Riješi se "uljeza", to važi i za Branislava, u stranci PDP, ima ih i previše. Govorite narodu rešenje. Narod je željan "krvi", neke osvete. Vi nemate vremna da rešavate hapšenje Doika i te bagre. Odmah moramo rešavati: obrazovanje, pravdu, svekolike slobode i bolje odnose među ljudima. Ako neko smatra da je pravda osveta, pa to je za njih subjektivni doživljaj. Njih mora "diktatura demokratije", privesti licu pravde i to bi bilo dovoljno. Trebamo omah sistem, uruši ga bagra, baš skroz. Ugodan dan...

ODGOVORITE
Name

Србо

22.09.2023 12:57

Још мало па ће Шмит и мрски запад како Додик каже, вас ће покажњавати, ко спомиње Инцка и Аустрију тако и Шмита и Њемачку ,трећеразредни политичари пред крај каријере дошли да се обогате.

ODGOVORITE
Name

+

22.09.2023 13:16

Sve je to tačno Crnadak. SVE ZNAJU, A TETOŠE DODIKA. NEMAJU ISKRENU NAMIJERU DA POMOGNU RS I NARODU U NJOJ. Seljak.

ODGOVORITE
Name

Nostradamus

22.09.2023 14:20

Nije tacno NS Republike Srbske je prava adresa.NS Republike Srbske je zakonodavna vlast.Dodik moze da predlozi sta hoce znaci on je samo predlagac.Oni koji usvajaju su odgovorni,a dosta odluka i rezolucija ste i vi iz opozicije podrzali .Dodik je uradio sve da NS uvali u blato,dali je moguce da se pojedinci operu ne znam.U svakom slucaju Dodik je cist on ima potpise svih Vas i samo moze otici u Oebs i kaze vidite koje sve budale hoce da dodju na vlast mislim na poslanike i pozicije i opozicije.

Name

Milan

22.09.2023 15:50

Smiješ li reći OEBS-u da pismo uputi Njemačkom Bundestagu da prestanu sa kršenjem vladavine prava i anticivilizacijskim ponašanjem zbog toga što su obustavili finansiranje po potpisanim ugovorima za autoputeve u Republici Srpskoj, i smiješ li njima reći da upitaju Njemačku u kom zakonu u Njemačkoj i u kom članu zakona piše da se ugovori mogu stopirati zbog političkih ultimatuma!

ODGOVORITE
Name

jer volimo srpsku

22.09.2023 18:08

Zasto crnadak onda glasas za svaku odluku kad je uvek donosi i predlaze jedan covek a on se zove dodik a sad se zalis komu.

ODGOVORITE
Name

Gtdrmr

22.09.2023 19:36

A dajre ovome majmuni pronadjite neku drugi fotografiju odje izgleda ka mrzovoljni idiot.

ODGOVORITE
Name

Riđan

22.09.2023 22:09

Kako tako malo komentara? Šta se dešava?

ODGOVORITE