Двоструки европски шампион Цибона званично у стечају

Двоструки европски шампион и великан овдашње кошарке, загребачка Цибона, званично је ушла у стечај.

Спорт 21.09.2023 | 20:06
Двоструки европски шампион Цибона званично у стечају

Како је овог четвртка 120. дан у низу како је рачун у блокади, односно, нису могли на било који начин да послују преко њега, то аутоматски значи да је клуб у стечају.

Наводно су у клубу били спремни за овакав сценарио, па су спремили план како да се извуку из ових проблема.

Наиме, недавно је објављено да Цибона почиње процес преобликовања у спортско дионичарско друштво. За то хрватски кошаркашки клуб има рок од 45 дана.

Процијењено је да је једина шанса за спас великана да се надлежне институције некако увјере да је прелазак у спортско дионичарско друштво право рјешење за излазак из дугогодишњег амбиса.

Хрватски медији истичу да је доласком нове управе, дуг Цибоне значајно смањен и да у овом моменту износи око 5.000.000 евра.

План је да се два милиона прокњичи кроз дионице будућег спортског дионичарског друштва, па би се у ново пословање ушло са дугом од око 3.000.000 евра.

Сада је све на надлежним институцијама и властима у Хрватској.

(Б92) Фото: СтарСпорт/Срђан Стевановић

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

21.09.2023 21:57

Нека питају КК Ц. Звезду како је ријешила проблем, која је никаква величина у односу на Цибону, у европским оквирима, или КК Партизан, који је дупло мањи клуб од Цибоне, опет говорим у европским оквирима. Али у ХР је тржишна економија, па ко преживи, а не социјалистичко самоуправљање у Србији, па се подобнима (читај "близанцима из БГ"), дају државне паре, које се троше без икакве одговорности.

ОДГОВОРИТЕ