Dvostruki evropski šampion Cibona zvanično u stečaju

Dvostruki evropski šampion i velikan ovdašnje košarke, zagrebačka Cibona, zvanično je ušla u stečaj.

Sport 21.09.2023 | 20:06
Dvostruki evropski šampion Cibona zvanično u stečaju

Kako je ovog četvrtka 120. dan u nizu kako je račun u blokadi, odnosno, nisu mogli na bilo koji način da posluju preko njega, to automatski znači da je klub u stečaju.

Navodno su u klubu bili spremni za ovakav scenario, pa su spremili plan kako da se izvuku iz ovih problema.

Naime, nedavno je objavljeno da Cibona počinje proces preoblikovanja u sportsko dioničarsko društvo. Za to hrvatski košarkaški klub ima rok od 45 dana.

Procijenjeno je da je jedina šansa za spas velikana da se nadležne institucije nekako uvjere da je prelazak u sportsko dioničarsko društvo pravo rješenje za izlazak iz dugogodišnjeg ambisa.

Hrvatski mediji ističu da je dolaskom nove uprave, dug Cibone značajno smanjen i da u ovom momentu iznosi oko 5.000.000 evra.

Plan je da se dva miliona proknjiči kroz dionice budućeg sportskog dioničarskog društva, pa bi se u novo poslovanje ušlo sa dugom od oko 3.000.000 evra.

Sada je sve na nadležnim institucijama i vlastima u Hrvatskoj.

(B92) Foto: StarSport/Srđan Stevanović

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

3B

21.09.2023 21:57

Neka pitaju KK C. Zvezdu kako je riješila problem, koja je nikakva veličina u odnosu na Cibonu, u evropskim okvirima, ili KK Partizan, koji je duplo manji klub od Cibone, opet govorim u evropskim okvirima. Ali u HR je tržišna ekonomija, pa ko preživi, a ne socijalističko samoupravljanje u Srbiji, pa se podobnima (čitaj "blizancima iz BG"), daju državne pare, koje se troše bez ikakve odgovornosti.

ODGOVORITE