Вучић данас говори на Генералној скупштини УН-а

- Председник Србије Александар Вучић говориће данас на 78. заседању Генералне скупштине Уједињених нација. 

Србија 21.09.2023 | 14:20
Вучић данас говори на Генералној скупштини УН-а

Вучић је једанаести говорник у јутарњој сесији, а за излагање сваког званичника  предвиђено је 15 минута. Његово обраћање предвиђено је у 17 сати по српском времену, односно у 11 сати по америчком.

У делегацији са председником Вучићем су и министар спољних послова Ивица Дачић и амбасадор Србије у САД, Марко Ђурић.
 Уочи обраћања на Генералној скупштини, Вучић је рекао да ћемо показати да се држимо принципа и поштовања међународног права.

"Главна тема мог говора биће принципи међународног јавног права, као политички ветеран, желим да оставим печат и тим говором и молим грађане Србије да то послушају, биће после 17 сати, говорићу чињенице, истину и верујем да се многима неће допасти. Можда ћу да говорим и нешто дуже, можда ће да ме прекину, неки су говорили и дуже, њих нису прекидали", рекао је Вучић.

У оквиру јутарње сесије говориће и председник Црне Горе Јаков Милатовић,  представници Јемена, Зимбабвеа, Гвинеје, Бурундија, Доминикане, Конга, Шри Ланке, Кеније, Палестине.

Планирано је и обраћање председника Европске комисије Шарла Мишела.

У поподневној сесији на Генералној скупштини говориће представници Гвинеје Бисао, Албаније, Судана, Кине, Уганде, Грчке, Норвешке,Непала, Француске, Аустрије, Данске, Кувајта.

У Уједињеним нацијама у Њујорку у уторак је почело 78. заседање Генералне скупштине и трајаће до 26. септембра.

(Тањуг) Фото: Тањуг/АП

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

+

21.09.2023 15:14

Браво ПРЕДСИЈЕДНИЧЕ. Поносни смо на Тебе. Нико до сада и није доказао, да много ради, да ради праве ствари, за Србију, Српски Народ и Сав поштени Свијет. Живио и здрав био својој Породици. Срећно. Слушамо те. Из РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ДОБРА КАФА

21.09.2023 15:40

Ниста од говора ако не спомене паризер ...

ОДГОВОРИТЕ