Vučić danas govori na Generalnoj skupštini UN-a

- Predsednik Srbije Aleksandar Vučić govoriće danas na 78. zasedanju Generalne skupštine Ujedinjenih nacija. 

Srbija 21.09.2023 | 14:20
Vučić danas govori na Generalnoj skupštini UN-a

Vučić je jedanaesti govornik u jutarnjoj sesiji, a za izlaganje svakog zvaničnika  predviđeno je 15 minuta. Njegovo obraćanje predviđeno je u 17 sati po srpskom vremenu, odnosno u 11 sati po američkom.

U delegaciji sa predsednikom Vučićem su i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić i ambasador Srbije u SAD, Marko Đurić.
 Uoči obraćanja na Generalnoj skupštini, Vučić je rekao da ćemo pokazati da se držimo principa i poštovanja međunarodnog prava.

"Glavna tema mog govora biće principi međunarodnog javnog prava, kao politički veteran, želim da ostavim pečat i tim govorom i molim građane Srbije da to poslušaju, biće posle 17 sati, govoriću činjenice, istinu i verujem da se mnogima neće dopasti. Možda ću da govorim i nešto duže, možda će da me prekinu, neki su govorili i duže, njih nisu prekidali", rekao je Vučić.

U okviru jutarnje sesije govoriće i predsednik Crne Gore Jakov Milatović,  predstavnici Jemena, Zimbabvea, Gvineje, Burundija, Dominikane, Konga, Šri Lanke, Kenije, Palestine.

Planirano je i obraćanje predsednika Evropske komisije Šarla Mišela.

U popodnevnoj sesiji na Generalnoj skupštini govoriće predstavnici Gvineje Bisao, Albanije, Sudana, Kine, Ugande, Grčke, Norveške,Nepala, Francuske, Austrije, Danske, Kuvajta.

U Ujedinjenim nacijama u Njujorku u utorak je počelo 78. zasedanje Generalne skupštine i trajaće do 26. septembra.

(Tanjug) Foto: Tanjug/AP

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

+

21.09.2023 15:14

Bravo PREDSIJEDNIČE. Ponosni smo na Tebe. Niko do sada i nije dokazao, da mnogo radi, da radi prave stvari, za Srbiju, Srpski Narod i Sav pošteni Svijet. Živio i zdrav bio svojoj Porodici. Srećno. Slušamo te. Iz REPUBLIKE SRPSKE.

ODGOVORITE
Name

DOBRA KAFA

21.09.2023 15:40

Nista od govora ako ne spomene parizer ...

ODGOVORITE