"Плаћеним убицама" из Србије одређен притвор 30 дана

Према незваничним информацијама "Аваза", Јовановић и Дуловић су у Сарајево дошли како би ликвидирали високорангираног припадника МУП-а КС

Босна и Херцеговина 20.09.2023 | 14:28
"Плаћеним убицама" из Србије одређен притвор 30 дана

Општински суд у Сарајеву прихватио је приједлог Тужилаштва КС да се ухапшеним држављанима Србије Душану Јовановићу Гиби и Дарку Дуловићу, које су припадници МУП-а КС, у сарадњи с Обавјештајно-сигурносном агенцијом (ОСА), ухапсили прије три дана у „Сарајево Тоwеру“, одреди једномјесечни притвор.

Више дјела

Ради се о плаћеним убицама из Србије, за које је накнадно утврђено да ипак нису били на Интерполовој потјерници те земље, и поред навода да су тамо починили више кривичних дјела.

Према незваничним информацијама "Аваза", Јовановић и Дуловић су у Сарајево дошли како би ликвидирали високорангираног припадника МУП-а Кантона Сарајево.

Овај полицијски службеник годинама ради на Скy истрагама, а и раније су му пријетили смрћу. Сада се утврђује ко је наручио његову ликвидацију.

Притвор је затражен, између осталог, због опасности од бјекства и понављања кривичног дјела. 

Гиба се доводи у везу с Беливуковим кланом, али и кланом врачарске криминалне групе. Медији у Србији тврде да је Гиба годинама повезан и с трговцем наркотицима Дарком Шарићем. Српска штампа лани је писала да је Гиба чак планирао атентат на предсједника Србије Александра Вучића у знак освете због хапшења Беливукове екипе!

Истрага ће показати

Званично, МУП КС у извјештају Тужилаштву КС наводи да су током хапшења имали лажне документе и да се сумњиче за кривотворење документације.

Међутим, истрага ће показати зашто су они били у Сарајеву и због чега су унајмили стан у врху елитне зграде „Сарајево Тоwер“ те ко их је у Сарајеву дочекао.

Сазнајемо да се трага за трећом особом и да су они у Сарајеву имали помагача.

(Аваз) Фото: Аваз

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

xxxx

20.09.2023 16:27

Провјерите да немају исказницу БИЕ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Постен

21.09.2023 09:15

Ово треба пријавит само србе хапсе

ОДГОВОРИТЕ