"Plaćenim ubicama" iz Srbije određen pritvor 30 dana

Prema nezvaničnim informacijama "Avaza", Jovanović i Dulović su u Sarajevo došli kako bi likvidirali visokorangiranog pripadnika MUP-a KS

Bosna i Hercegovina 20.09.2023 | 14:28
"Plaćenim ubicama" iz Srbije određen pritvor 30 dana

Opštinski sud u Sarajevu prihvatio je prijedlog Tužilaštva KS da se uhapšenim državljanima Srbije Dušanu Jovanoviću Gibi i Darku Duloviću, koje su pripadnici MUP-a KS, u saradnji s Obavještajno-sigurnosnom agencijom (OSA), uhapsili prije tri dana u „Sarajevo Toweru“, odredi jednomjesečni pritvor.

Više djela

Radi se o plaćenim ubicama iz Srbije, za koje je naknadno utvrđeno da ipak nisu bili na Interpolovoj potjernici te zemlje, i pored navoda da su tamo počinili više krivičnih djela.

Prema nezvaničnim informacijama "Avaza", Jovanović i Dulović su u Sarajevo došli kako bi likvidirali visokorangiranog pripadnika MUP-a Kantona Sarajevo.

Ovaj policijski službenik godinama radi na Sky istragama, a i ranije su mu prijetili smrću. Sada se utvrđuje ko je naručio njegovu likvidaciju.

Pritvor je zatražen, između ostalog, zbog opasnosti od bjekstva i ponavljanja krivičnog djela. 

Giba se dovodi u vezu s Belivukovim klanom, ali i klanom vračarske kriminalne grupe. Mediji u Srbiji tvrde da je Giba godinama povezan i s trgovcem narkoticima Darkom Šarićem. Srpska štampa lani je pisala da je Giba čak planirao atentat na predsjednika Srbije Aleksandra Vučića u znak osvete zbog hapšenja Belivukove ekipe!

Istraga će pokazati

Zvanično, MUP KS u izvještaju Tužilaštvu KS navodi da su tokom hapšenja imali lažne dokumente i da se sumnjiče za krivotvorenje dokumentacije.

Međutim, istraga će pokazati zašto su oni bili u Sarajevu i zbog čega su unajmili stan u vrhu elitne zgrade „Sarajevo Tower“ te ko ih je u Sarajevu dočekao.

Saznajemo da se traga za trećom osobom i da su oni u Sarajevu imali pomagača.

(Avaz) Foto: Avaz

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

xxxx

20.09.2023 16:27

Provjerite da nemaju iskaznicu BIE

ODGOVORITE
Name

Posten

21.09.2023 09:15

Ovo treba prijavit samo srbe hapse

ODGOVORITE